Jump to content

Nasljednost ug. o dož.uzdržavanju


anonimno

Preporučene objave

Da li se nasljeđuje uzdržavanje osobe? Točnije, moj suprug je umro prije 3 godine, sada sam samohrana majka 2 djece ( onda su kćeri imale 13 i 16 godina). Suprug je imao potpisan ugovor o doživotnom uzdržavanju sa sestrom svoje bake.Baka ( 91 godina, slijepa ) ima svoju penziju ali šogorica je opunomoćena i uzima novac nedajući za smještaj u dom. Ja više financijski ne mogu sama plaćati mjesečno cca 2.100,00 kn. Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete pristati na produženje ugovora kad budete pozvani na nasljedstvo , ako ste uopće u mogućnosti to izvršiti, a ako niste u mogućnosti preuzeti ugovor , onda možete tražiti naknadu onoga što je uzdržavatelj - vaš suprug dao toj baki - primatelju uzdržavanja - na ime uzdržavanja.

Nisam sigurna što je s tom penzijom. Ona pretpostavljam nije obuhvaćena ugovorom pa ne vidim kako biste mogli šogorici zabraniti da ju prediže osim da nagovorite baku da joj opozove punomoć jer npr. mora plaćati dom isl. Nadam se da ste s njom u dobrim odnosima i da bi mogla to potpisati pa opoziv punomoći odnesite u banku. Nagovorite bakicu da bude razumna. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htjela bih samo da bakina mirovina ide u prave ruke tj. osobi koja se brine o njoj a to je gđa u privatnom domu kojoj ja plaćam smještaj, dok mirovina ide na tek.rn ZGB banke i to šogorica uzima, ništa mi ne uplaćujući kako smo se prvobitno dogovorili. Znači ja ništa ne tražim za sebe jer ću kao i do sada uplaćivati razliku između penzije i smještaja u dom ali cjelokupni iznos smještaja ne mogu financijski podnijeti .Moral mi ne dozvoljava da jednostavno kažem da se ja o bakij više neću brinuti jer ne znam gdje bi baka završila obzirom na sporost nših centara za soc. skrb....ima jako loša iskustva s njima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija