Jump to content

Uporabna dozvola


anonimno

Preporučene objave

Uporabna dozvola se ne može tražiti za pojedini stan, već samo za cijelu zgradu. Postupak je taj da investitor koji je gradio zgradu mora tražiti tehnički pregled zgrade u potpuno dovršenom stanju te ako komisija tehničkog pregleda nema primjedbi ona izdaje uporabnu dozvolu. Ako stanari žele sami tražiti uporabnu dozvolu za zgradu, moraju tražiti u uredu za izdavanje građevinskih dozvola izmjenu investitora na građevinskoj dozvoli (košta cca 2500 Kn) kako bi oni postali investitori i sami zatražili tehnički pregled zgrade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, upravna pristojba za izmjenu građevinske dozvole radi promjene imena investitora stoji točno 200 kn. Kao drugo, investitor se može mijenjati u toku gradnje,a kada je objekt dovršen za to nema osnova, ni potrebe, jer uporabnu dozvolu može tražiti investitor, odnosno vlasnik zgrade (čl. 131. st. 1. Zakona o gradnji). Tako da nema nikakve zapreke da vlasnici zgrade sami zatraže uporabnu dozvolu, ukoliko su u mogućnosti priložiti svu potrebnu dokumentaciju, a koju im je investitor prilikom prodaje bio dužan predati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija