Jump to content

molim pomoć


anonimno

Preporučene objave

Prigovor na prekršajni nalog policijske postaje mi je odbijen kao zakonski neutemeljen jer sam zbog nepoznavanja zakona (čl.167.st 3)prije podnošenja prigovora platio troškove postupka ,a žalio sam se na visinu kazne.Na riješenu koje sam dobio ne postoji pouka o pravnom lijeku pa me zanima što mi je činiti kako bi smanjio kaznu ( 8000 kn) s obzirom da sam student i da kaznu moraju platiti roditelji .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pitanju su teški prekršaji. ne znam da li se varam, ali milism da vam je i prvi put izrečena zabrana zbog alkohola??? ne ovakove prekršaje se ne gleda blagonaklono, pa tako i sud gleda na njih. kod saslušanja izrazite kajanje zbog učinjenihprekršaja, obećajte da nećete to više činiti, iako je (iz prethodnog oudzimanja vozačke dozvole) evidentno da ste skloni činjenju prekršaja. probajte s tim. pa onda, kad rješenje postane pravomoćno i izvršno zatražite da vam se odobri plaćanje u ratama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još uvijek mi nije jasno,na policiji sam dobio uplatnice za tri

kazne ,ukupno 8000 kn plus troškovi postupka 490 kn.To sam platio a nak tri dana sam podnio prigovor policiji na visinu kazne koji je odbijen .Ovo mi je prvi prekšaj i zaista nemam nikakvog iskustva s tim.Policija je odbila prigovor kao

zakonski neutemeljen pa niti neznam kome da se više žalim i imam li uopće pravo na to.

Pozdrav ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kod saslušanja izrazite kajanje

 

zvrka...

 

u zadnje vrijeme se autoritativno, a bez realne podloge, nastupajuci pojedinci nastupom drze ogranicenima na braniteljski podforum, ne na sve ostale pod/forume...pa daj nemoj se i ti povoditi za istom posasti?!

 

kao mislis "kod saslusanja"?

 

prigovor mu je, kako navodi, "odbijen" (odbacen?) rjesenjem u kojem nije naznacena uputa o pravnom lijeku.

 

prema tome, za one koji su postupali, isto je konacno i promocno zavrseno, a predmetni nece dobiti nikakvu priliku da se izjasnjava "kod saslusanja"" buduci da istog saslusanja nece niti biti - nalog je pravomocan.

 

po mom, deklarativno skromnom (al da se zna kako se nikad nisam odrekao samoproglasenog stausa boga prometnog&prekrsajnog - ne bez razloga) misljenju, nadlezna pu je nezakonito "odbila" (odbacila?) prigovor.

 

ista je, buduci da nije navela uputu o pravnom lijeku (bez obzira na eventualnu nezakonitost u tom dijelu - gradjani imaju pravo pretpostaviti da drzavna tijela koja postupaju poznaju zakone) na taj nacin predmetno rjesenje ucinila pravomocnim i konacnim.

 

slijedm navedenog i obzirom da:

 

1. po zp-u nije dostatno samo "platiti troskove", vec se za odricanje od prava na prigovor trazi da se postupi po nalogu U CIJELOSTI i:

 

2. po stavu svih sudaca vps (2004 god, ne sjecam se tocnog datuma, al objavljeno je u godisnjaku), po mom osobnom misljenu, analogno primjenjivog i na konkretnu situaciju, za odricanje od vec podnesenog prigovora zahtijeva se platez kako troska, tako I KAZNE,

 

pa se prema tome predmetni platezom troska postupka nije odrekao prava na prigovor, narocito ne zato sto je njegov prigovor usmjeren iskljucivo na vrstu i visinu prek sankcije, a po kakvom se prigovoru postupa kao sa zalbom izjavljenom po navedenoj osnovi i za koju je nadlezan vps, a ne 1-stupanjski prekrsajni ili ne daj boze tamo neka pu..

 

postavljacu upita: po mom i osim sto si evidentni idiot zbog ovoga sto si ucinio, a sto se valjda nikada nece ponoviti, u postupku koji si opisao su ti povrijedjena ustavna jamstva, i to jedan cijeli niz, od prava na zalbu, preko pravicnog sudjenja (u dijelu koji se odnosi na pristup sudu) do jamcene jednakosti pred zakonom.

 

sada bi valjalo podnijeti ustavnu tuzbu (rok je 30 dana od dana kada si primio to rjesenje kojim ti se odbija/odbacuje prigovor)

 

do odluke u-suda, duzan si postupiti po (sada pravomocnom) nalogu odnosno platiti i kaznu.

 

ne mogu te savjetovati kako da tocno sastavis ustavnu tuzbu jer bih time pocinio kd nadripisarstva (ti kao gradjanin - sam se usprotivi ovakvom stavu zakonodavaca, ako smatras da je nerazumno) ali ti predlazem da se zbog istoga obratis jednom od odvjetnika u rh.

 

a prvenstveno i dozvoljavajuci mogucnost da "imam los dan" (mada sam savrseno siguran da nemam, ja sam bog prometno-prekrsajnog i meni se takve stvari ne mogu dogoditi ;-)) predlazem da sacekas jos barem jedno relevantno misljenje, po mom iskustvu na ovom forumu - najbolje urednice-xsare.

 

jer, ustavna tuzba, koliko znam, po njihovoj tarifi kosta gotovo isto kao i tvoja kazna, a ustavni sud, za razliku od vps-a/1-stupanjskog prekrsajnog u slucaju opravdane tuzbe ne odredjuje povrat troska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad sam skužila da sam prebrzo pročitala post. imate pravo, neće biti saslušanja jer niti nem apravo žalbe na rješenje o odbačaju prigovora. ne razmijem vaše obraćanje meni...... ona prva rečenica mi uopće jasna...... i kakve ja veze imam sa braniteljskim forumom, gdje se uopće ne javljam, jer zaista nemam pojma o čemu bi tamo pisala, a kamoli nekomu odgovorila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče mentola koji vam savjetuje ustavnu tužbu, tenkre....

 

moguce, moguce...

 

stoga cekamo pametnijeg da "savjetuje"...

 

dakle, sto ti mislis, sto da ucini sada, kada mu je prigovor "podnesen nadlaznom ps putem pu, u 2 primjerka" -

 

odbijen/odbacen od strane pu, rjesenjem na kojem nije navedena uputa o pravnom lijeku, a temeljem (po mom - pogresnog) stava pu da se isti, samo platezom troska postupka, odrekao prava na prigovor?

 

dakle, buduci da mu ustavnu tuzbu savjetuju "mentoli", sto mu savjetujes ti?

 

da onako samoinicijativno svrati do "nadleznog ps", pokuca na vrata i vikne "prigovoooor!"?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

savjetuj ga slobodno kako se piše ustavna tužba. nemoj se brinuti zbog nadripisarstva; lijepo mu to napravi besplatno, a on neka ti da prigodni darak, primjerice, kratki priručnik "Ustavne tužbe u Hrvata, a i šire". možda i ti naučiš kako se piše tužba.

 

Gospodin je naveo da je policija napisala da je prigovor zakonski neutemeljen..

Ti, kao vrsni poznavatelj svega i svačega bi trebao znati da se prigovor protiv prekršajnog naloga ni ne treba obrazlagati; dakle, dovoljno da je osoba koja ima pravni interes, u za to zakonom određenom roku, podnijela prigovor nadležnom tijelu.

 

Also daklem....

pošto gospodin ne poriče da je napravio prekršaj, da je kriv i dr, moj savjet je da svakako potraži odvjetnika, koji će najbolje znati koje su mogućnosti dalje i da li su "povrijeđena" njegova ustavna prava.

 

Ako ništa drugo, neka zamoli za obročnu otplatu...

 

 

 

Naravno da je čudan anonimac :lol:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

savjetuj ga slobodno kako se piše ustavna tužba. nemoj se brinuti zbog nadripisarstva; lijepo mu to napravi besplatno

 

ti osim sa procesnim prekrsajnim imas problema i sa shvacanjem kaznenog zakona.

 

kao prvo, ja NISAM CLAN ODVJ. KOMORE, a iskljucivo su odvjetnici ovlasteni pruzati pravnu pomoc u rh.

 

svi drugi koji se time bave, cine kd.

 

pri tome treba znati da se iznosenje osobnog misljenja o pojedinom problemu ili nekakve kratke i opce upute o opravdanosti podnosenja pojedinog pravnog lijeka ili pisanju ustavne tuzbe ili bilo kojeg drugog pismena doista ne bi mogle smatrati kaznenim djelom, ali

 

precizno upucivanje postavljaca upita kako da obrazlozi ustavnu tuzbu u svom konkretnom slucaju, a sto je jedino sto njemu moze pomoci, bi svakako bilo pruzanje pravne pomoci, po definiciji iz kz-a.

 

zbog toga sam isto izostavio i preporucio mu da zatrazi pomoc onoga tko je ovlasten pruzati pravnu pomoc, a to je odvjetnik - clan hok-a, te sam jos pri tome izostavio i preporuku za nekog pojedinog odvjetnika buduci da se niti to u rh, pa tako niti na ovom forumu - ne smije.

 

Ti, kao vrsni poznavatelj svega i svačega bi trebao znati da se prigovor protiv prekršajnog naloga ni ne treba obrazlagati;

 

ja to, kao vrsni poznavatelj svega i svacega doista i znam, medjutim ti ne znas da ovdje uopce nije u pitanju obrazlozenje prigovora.

 

rijec je o procesnom pitanju, odnosno pitanju je li se predmetni, djelomicno postupivsi po nalogu -placajuci trosak postupka, odrekao svog prava na podnosenje prigovora.

 

jos jednom, buduci da je ustavna tuzba skupa, sacekati xsaru da kaze sto ona misli (a ona nece nista reci do sutra najmanje, trenutno nema pristup netu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

naravno da mu ne smiješ ( i ne trebaš!!) pomoći pri sastavljanju UT.. Ti si to izostavio, ali si mu spomenuo; dakle, navodiš ga da to napravi, imaš svoje mišljenje, ali mišljenje je kao šu..., ima ga svako, pa i ti..

 

nisi shvatio poantu posta, ali neka....

Samo sibaj, za sva pitanja i probleme: iznesi svoje mišljenje i savjetuj UT.

 

 

živio, peace

:bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito ovaj Bog prekršajnog postupka je zalutao.

 

Predmetni anonimus (baš kao i ja) leta svuda i svakud.

Naime, ovaj je priznao prekršaj dobio prekršajni nalog, koji je najvjerojatnije postao pravomoćan, a platio je samo troškove.

Zašto je odbijen njegov prigovor na visinu novčane kazne je najvjerojatnije zato jer nije uložen u "tvrdom" zakonskom roku od 8 dana od dana preuzimanja istog. Mogao je napisati u njemu što god hoće, ako je van roka neće se razmatrati. Za to je dobio rješenje o odbačaju na koje može (opet u zakonskom roku) uložiti prigovor nadležnom sudu. I to je cijela priča - ili neka potraži izvanredne pravne lijekove kroz ZOP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito ovaj Bog prekršajnog postupka je zalutao.

 

nisam, ja bogujem primarno bas na ovom podforumu i tu sam si k'o doma.

 

ali ti kada pises ovo:

 

Zašto je odbijen njegov prigovor na visinu novčane kazne je najvjerojatnije zato jer nije uložen u "tvrdom" zakonskom roku od 8 dana

 

pa ovo:

 

neka potraži izvanredne pravne lijekove kroz ZOP.

 

ili ne citas ili pojma nemas jer:

 

1. prigovor je bio pravodoban, a odbacen/odbijen je iz sasvim drugog razloga kao sto je to navedeno u postu postavljaca upita, a zatim i detaljno objasnjeno u mom prvom postu i;

 

2. izvanrednim pravni lijekovi koji bi bili na raspolaganju osudjeniku, a zbog navedenog pod 1 - ne postoje.

 

predlazem da, ako vec zelis aktivno ucestvovati u topicu, pazljivo procitas isti i/ili ako ne baratas zp-om u naprednom stupnju ignoriras isti - postedjet cemo se suma od kojeg vrvi tvoj reply.

 

zdravomarije i ocenase jos ne odredjujem, ali blizu si ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u zadnje vrijeme se autoritativno, a bez realne podloge, nastupajuci pojedinci nastupom drze ogranicenima na braniteljski podforum, ne na sve ostale pod/forume...pa daj nemoj se i ti povoditi za istom posasti?!

može prijevod na hrvatski???:-o

al da se zna kako se nikad nisam odrekao samoproglasenog stausa boga prometnog&prekrsajnog - ne bez razloga

jel to onaj bog prometnog što se već opraštao od legalisa jer mu više nije valjao?:-D

dozvoljavajuci mogucnost da "imam los dan"

ma nema šanse! ipak si ti bog...

predlazem da sacekas jos barem jedno relevantno misljenje, po mom iskustvu na ovom forumu - najbolje urednice-xsare.

čemu kad si ti tu? predlažem da se toj urednici da otkaz budući da si ti odlučio ipak ostati na legalisu.

 

kako ti danica s lentom, u znak zahvalnosti, zvuči?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može prijevod na hrvatski???

 

na hrvatskom vec je, a to sto je za uspjesno procesuiranje napisanog potrebna makar prosjecna inteligencija - predstvlja drugaciji problem pri kojem, na zalost i barem za sada, nema pomoci..

 

stoga ne trosi novac na vodnikovu 12, bar ne radi ovoga...

 

jel to onaj bog prometnog što se već opraštao od legalisa jer mu više nije valjao?

 

aha, ali kao sto lijepo i sam/a kazes, "nije valjao" je perfekt, proslo (nadam se i svrseno) vrijeme...

 

stvari se mijenjaju, u konkretnom slucaju i brzo i radikalno, pri cemu ne mislim na moje minimalne kriterije.

 

čemu kad si ti tu? predlažem da se toj urednici da otkaz budući da si ti odlučio ipak ostati na legalisu.

 

a koga da onda prizivam u losim danima?

 

ne vidim savrseno nikoga tko bi ju mogao zamijeniti...

 

teska srca, ali priznajem joj i autoritet nad mojim objavama i u njima iznesenim misljenjima... kvragu, ako sam se proglasio bogom lokalnog podforuma, jos uvijek nisam iskljucio mogucnost da sam isto ucinio u kontekstu npr. grcke/rimske mitologije koje poznaju obicne bogove, ali i one "jace", tzv. vrhovne bogove...

 

eto, snadjoh se ;-)

 

kako ti danica s lentom, u znak zahvalnosti, zvuči?

 

ne znam... ima li u njoj plemenitih metala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na hrvatskom vec je

 

da, na hrvatskom je, ali ti je sintaksa nula bodova.

 

stvari se mijenjaju, u konkretnom slucaju i brzo i radikalno

 

što ne znači da opet neće sve u kontra smjeru. i to bez ograničenja i sankcije.

 

a koga da onda prizivam u losim danima?

 

jel znaš ti onu: uzalud vam trud sviraći, za drugog su dunje žute...

:-D

 

ne znam... ima li u njoj plemenitih metala?

 

a ipak bi se ti borio za premenite metale? dobro da nisu dragulji!

:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

da, na hrvatskom je, ali ti je sintaksa nula bodova.

 

ma daj, cijepidlacis do ibera...

 

što ne znači da opet neće sve u kontra smjeru. i to bez ograničenja i sankcije

 

nije moguce ono okrenuti u kontra smijeru... da nadjes i statiste i rezisera, ona se nesreca ne moze onako vjerno docarati...niti imitirati, to se samo jednom dozivi... mozda neka blijeda kopija, ali onakva prcija nikada, apsolutno nemoguce.... kad smo kod toga, a di si ti bila u to vrijeme? ako izuzmem jednoga kojeg sam quotanju osobno naucio, (sjecas se? to je ono kad si urlala?) ti si druga i jedina koja netiquette stuje i prakticira... ta si jelda?

 

barem na quotanju...

 

;-)

 

uzalud vam trud sviraći, za drugog su dunje žute...

 

znam, tralalala...lala...

 

a ipak bi se ti borio za premenite metale?

 

moras shvatiti, mi samoproglaseni smo malo drugaciji od onih koje su izabrali... naime, nama koji se sami hvalimo materijalna strana svijeta nije strana... ako trazis one koji od republike ne zele nista, a dali su joj sve - brisi na braniteljski podforum, ptsp iz 2005, ne mos promasiti...

 

pa onda po tom cirkusu dijeli danice i lente, oni ti nakon sto zavrse sa svim trecerazrednim, 100 eur vrijednim pravilnicima, vole kada im gradjani rh iskazuju zahvalnost.... kao da cucka ceskas po trbuhu...

 

a jel ti zao sad sto si diplomirala? ajde gukni, kolka ti je placa? ako ti ne sijes barem desetara - vodoinstalatra kojeg su 1991 pomilovali iz zatvora, pa na izlazu obukli u policajca, onda je bologna podbacila...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija