Jump to content

Stvarno pravo

ljejla

Preporučene objave

Pokušat ću biti kratka,dakle živim u drugom braku a rastala sam se od bivšeg supruga prije 20 godina tada nisam tražila podjelu imovine pošto je sin ostao živjeti u toj kući i osnovao obitelj. Moj bivši suprug živi u prizemlju i ima problem s alkoholom, došao je na ideju da dio svog stana proda bratovom sinu koji već ima dio u toj kući.

Pošto nikad nismo podijelili imovinu dali postoji način da ga spriječim da išta proda pošto imamo dvoje djece koji bi trebali biti nasljednici. Meni netreba ništa ali ne želim da mi dijeca budu oštećena.

Molim vas bilo kakav savjet je dobrodošao, baš sam očajna

Dijeli na drugim stranicama

Nemamo ništa osim te kuće,mi smo uredili kat kuće koja je bila rohbau i još smo nadogradili.ostatak je bivši suprug naslijedio sa bratom od pokojnog oca. Nikakvih dokaza nemam o našoj gradnji, mene samo zanima dali mogu bivšeg supruga spriječiti da proda dio stana koji je naslijedio od pokojnog oca i kako? Sa bivšim suprugom se ne može razgovarati jer je alkoholičar

prije 5 minuta, ljejla je napisao:

A što s djecom zar oni nemaju pravo kao nužni dio?

Na žalost nemaju, jer dok je otac živ on kao vlasnik slobodno raspolaže svojom imovinom.  Kako je imovina naslijeđena, ne bi bila u pitanju bračna stečevina. U kakvom je psihičkom stanju taj čovjek, kažete da je alkoholičar i da se s njim ne može komunicirati, pa ima li kakve osnove za oduzimanje njegove poslovne sposobnosti, bilo djelomično ili u cijelosti?

ENeznam,nikad nije liječen jer on ne smatra da ima problem a djeca imaju svaki svoj život. Ja sam davno otišla i neznam imam li ikakvih mogućnosti. Na koji način se dolazi do oduzimanja sposobnosti a da se još više ne naruše odnosi, kad bi mu netko predložio liječenje tek tad bi se u njemu stvorio inat

prije 29 minuta, ljejla je napisao:

ENeznam,nikad nije liječen jer on ne smatra da ima problem a djeca imaju svaki svoj život. Ja sam davno otišla i neznam imam li ikakvih mogućnosti. Na koji način se dolazi do oduzimanja sposobnosti a da se još više ne naruše odnosi, kad bi mu netko predložio liječenje tek tad bi se u njemu stvorio inat

Teško da ovdje možete nešto napraviti. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija