brela objavljeno: 19. prosinac 2022. objavljeno: 19. prosinac 2022. Poštovanje, neću ulaziti u nepotrebne detalje, ali, i ukratko, kad drugostupanjski sud potvrdi kaznu zatvora osobi zbog npr krađe, u kojem roku najdalje sudac izvršenja mora izvršiti pravomoćnu presudu? Citiraj
sivko odgovoreno: 20. prosinac 2022. odgovoreno: 20. prosinac 2022. 8 radnih dana od prijema prijepisa pravomoćne presude. Citiraj
brela odgovoreno: 20. prosinac 2022. Autor odgovoreno: 20. prosinac 2022. Naime, početkom listopada ove godine donešena je drugostupanjska presuda kojom se optužena osoba osuđena na zatvorsku kaznu a u spisu predmeta kao zadnji dokument stoji 'sudac izvršenja' ali, taj sudac nikako da izvrši presudu nego tijekom telef.razgovora bi rekao 'ne brinite, poslano je policiji, stvari idu svojim putem..itd'! Osuđena osoba je tu tj prisutna je na području županje ali, zašto sudac izvršenja odugovlači!? To mi nije jasno, ali imam indicije koje ne bi verbalno artikulirao, no, i bez obzira na (ne)opravdanost tih indicija, činjenica je ta da se izvršenje ne primjenjuje ni nakon dva i pol mjeseca. Što mi je činiti? Što se pravno može poduzeti protiv samog suca izvršenja? disciplinski prema odvjetničkoj komori? Citiraj
sivko odgovoreno: 21. prosinac 2022. odgovoreno: 21. prosinac 2022. Ako nema mjesta u zatvoru ne može te poslat. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.