Jump to content

rješenje za mirovinu


anonimno

Preporučene objave

Iznos dobivaš na ruke putem poštara, a ukoliko želiš da ti sjeda na tekući odeš u banku kod koje jesi i napraviš Ovlaštenje za doznačivanje mirovinskih primanja na račun u banci( poneseš i odrezak mirovine radi broja).Porez ti ne bi trebali uzimati jer:

-Od 1. siječnja 2005. osobni odbici za koje se uvećava osobni odbitak za umirovljenika izračunavaju se u postotku od osnovnog osobnog odbitka koji iznosi 1.600,00 kn. Osobni odbici se mijenjaju od 1. siječnja 2005. te iznose 800,00 kn za uzdržavanog člana obitelji (0,5 osnovnog osobnog odbitka od 1.600,00 kn), 480,00 kn za invalidnost (0,3 osnovnog osobnog odbitka od 1.600,00 kn), 800,00 kn za prvo uzdržavano dijete (0,5 osnovnog osobnog odbitka od 1.600,00 kn), 1.120,00 kn za drugo uzdržavano dijete, (0,7 osnovnog osobnog odbitka od 1.600,00 kn).

ako imaš djece prebaci jedno na svoju poreznu karticu i povećavaš neoporezivi dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja ti dobivam od početka 2006. Ovo što ti piše u rješenju to je tvoja mirovina i ovisno o poreznoj kartici na kojoj su ti upisane tvoje olakšice( status hrvi, broj uzdržavanih članova, područje od posebne državne skrbi ) ovisi da li ti se mirovina oporezuje ili ne. Ukoliko ju nisi već predao traži poreznu karticu od postrojbe u kojoj si bio i predaj na mirovinsko.Kod mene je na kartici sve to i 3 djece tako da bih trebao imati mirovinu da boli glava da bi mi nešto uzeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zelenaberetka je napisao:

Prijatelju nemoj zaboraviti poslat zamolbu za isplatu otpremnine budući da si dobio mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti ( razlika do 6 bruto plaća po činu, + 525,oo kuna po mjesecu rata ). P ;)

 

Zelenaberetko ili tko zna odgovor, ali vezano je za djelatnike mup-a koji odlaze u profesionalnu mirovinu .

 

Zanima me je li tih 525 kn po mjesecu rata vrijedi i za nas koji odlazimo u profesionalnu mirovinu iz mup-a.

 

Sličan mi je primjer kao i kolegi ali nemam još status rvi-a , bio sam u sjp, dobio sam profesionalnu nesposobnost omjer 30 rat 70 mir, ( čekam rješenje o činu i visini mirovine ) da li to vrijedi i za nas tih 525 kuna po mjesecu rata i ako da kome mi pišemo zamolbu ???? :-o:-o

 

Hvala na odgovorima, nisam anoniman ne mogu se registrirati na ovom forumu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju na žalost ne važi i za tebe, odnosno policiju.Zaista ne znam zašto su se radile razlike između HV-a i policije, pa tako ispada da smo negdje mi bili zakinuti a negdje vi ( a bili u istim g......).Imaš dole jedan post Otpremnina za pol.službenike sa statusom hrvi ili bez tog statusa , pa ga malo pregledaj da se sada ne ponavljamo.P ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Gore navedenom Naslovu podnosim Zamolbu da mi se isplati razlika do iznosa od 6 bruto plaća osobnog čina sukladno točki IV. Stavak 2. ( Odluka o visini otpremnine za DVO……. NN 38 /04 ) u kojoj se navodi da osobi kojoj je prestala služba s pravom na invalidsku mirovinu temeljem rješenja Zdravstvene komisije, a da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje utvrdi profesionalnu nesposobnost za rad od dana donošenja rješenja o mirovini .

 

Također molim da mi se sukladno točki V. a u svezi svojstva iz točke IV. Stavak 2. uveća otpremnina za vremensko razdoblje sudjelovanja u Domovinskom ratu , na način da se za svaki puni mjesec dana sudjelovanja otpremnina uveća za iznos od 525 kuna.

 

 

 

Ono za hzmo je bilo u vezi pitanja kada će biti isplaćeno povećanje mirovine, radi usklađenja svakih 6 mjeseci.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija