Hirnsdorf objavljeno: 30. prosinac 2022. objavljeno: 30. prosinac 2022. Nasljedila sam majcinu kucu, medjutim dio ima i njezin brat. Ali paradoks je u tome sto nakon bakine smrti ostale tetke i ujaci su se odrekli dijela u korist moje mame, ostao je taj jedan ujak. Baka je imala dva braka, tako su jedna djeca bila prezimena Stijak ( pvih 2 iz prvog braka), a ostali troje Balaban. Tu je i taj ujak koji se vodi u nasljedju. I vodi se kao Balaban. Medjutim zbog cega je samo on od troje djece iz drugog braka nekada upisan kao Stijak ne znam. I on citav zivot zivi kao Stijak, a u ostavini nakon bake su ga upisali kao Balaban. Dakle, mi imamo situaciju da zbog pogresnog prezimena istog covjeka ne mozemo 1/1 registrirati tu nekretninu. On je jos ziv, on to nista ne porice, pa me zanima koliko je dugotrajna procedura tog rijesavanja i koliko to uopce financijski stoji. Kuca je stara i trosna, pa da nebi trosak bio veci od vrijednosti nasljedja. Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 3. siječanj 2023. odgovoreno: 3. siječanj 2023. Kakve veze ime prezime i uknjižba vlasništva za cijelo kada je u pitanju suvlasništvo? Citiraj
Hirnsdorf odgovoreno: 3. siječanj 2023. Autor odgovoreno: 3. siječanj 2023. Ima iz razloga sto ujaku taj dio uopce ne treba i zelimo svesti situaciju na 1/1. A u principu je on nepostojeca osoba po ovoj situaciji. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 4. siječanj 2023. odgovoreno: 4. siječanj 2023. Dana 03. 01. 2023. u 8:48, Hirnsdorf je napisao: Ima iz razloga sto ujaku taj dio uopce ne treba i zelimo svesti situaciju na 1/1. Ovo možete samo sa valjanim pravnim poslom. Dana 03. 01. 2023. u 8:48, Hirnsdorf je napisao: A u principu je on nepostojeca osoba po ovoj situaciji. Treba vidjeti temeljem čega je izvršen ovakav upis. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.