Hirnsdorf objavljeno: 30. prosinac 2022. Dijeli objavljeno: 30. prosinac 2022. Nasljedila sam majcinu kucu, medjutim dio ima i njezin brat. Ali paradoks je u tome sto nakon bakine smrti ostale tetke i ujaci su se odrekli dijela u korist moje mame, ostao je taj jedan ujak. Baka je imala dva braka, tako su jedna djeca bila prezimena Stijak ( pvih 2 iz prvog braka), a ostali troje Balaban. Tu je i taj ujak koji se vodi u nasljedju. I vodi se kao Balaban. Medjutim zbog cega je samo on od troje djece iz drugog braka nekada upisan kao Stijak ne znam. I on citav zivot zivi kao Stijak, a u ostavini nakon bake su ga upisali kao Balaban. Dakle, mi imamo situaciju da zbog pogresnog prezimena istog covjeka ne mozemo 1/1 registrirati tu nekretninu. On je jos ziv, on to nista ne porice, pa me zanima koliko je dugotrajna procedura tog rijesavanja i koliko to uopce financijski stoji. Kuca je stara i trosna, pa da nebi trosak bio veci od vrijednosti nasljedja. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. siječnja Dijeli odgovoreno: 3. siječnja Kakve veze ime prezime i uknjižba vlasništva za cijelo kada je u pitanju suvlasništvo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Hirnsdorf odgovoreno: 3. siječnja Autor Dijeli odgovoreno: 3. siječnja Ima iz razloga sto ujaku taj dio uopce ne treba i zelimo svesti situaciju na 1/1. A u principu je on nepostojeca osoba po ovoj situaciji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. siječnja Dijeli odgovoreno: 4. siječnja Dana 03. 01. 2023. u 8:48, Hirnsdorf je napisao: Ima iz razloga sto ujaku taj dio uopce ne treba i zelimo svesti situaciju na 1/1. Ovo možete samo sa valjanim pravnim poslom. Dana 03. 01. 2023. u 8:48, Hirnsdorf je napisao: A u principu je on nepostojeca osoba po ovoj situaciji. Treba vidjeti temeljem čega je izvršen ovakav upis. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.