Jump to content

Prekoračenje vize / Brak sa stranim drzavljaninom


ave22

Preporučene objave

Lijep pozdrav! 

Zanima me vase stajaliste, savjet sto bi bilo sada najpametnije napraviti,  i kako da / ili uopce minimiziramo stetu koja je vjerujem neizbjezna - placanje kazne, zabrana ulaska, deportacija, odbijanje boravista….

Moj zarucnik americkog drzavljanstva, prekoračio je maksimum od 90 dana, i trenutno zivi samnom u RH (ja sam hrvatica), sa prekoracenjem od 52 dana, prema schengenskom kalkulatoru, trebao je napustit hrvatsku 6.12.2022.

  • 18.8.2022, prvi ulazak u RH, odlazak za USA  27.9.2022 

  • 19.10.2022, drugi dolazak u RH, i jos je uvijek tu, no ako recimo ode 28.1.2023, prekoracenje bi bilo 52 dana

Zanima me ako je kojim slucajem moguce da se njegov boravak prije sijecnja 2023. Do kad Hrvatska nije usla u Schengen, nije nadodao razdoblju provedenom nakon, odnosno sad, u tom slučaju imali bi “novih” 90 dana..

Zbog straha da ga ne kazne zabranom ulaska, ili deportacijom, nije se hito ici na policiju prijavit za privremeno boraviste, te nam se opcija vjenčanja kod maticara cinila kao najbolja (inace smo planirali to obavit u USA). 

  • Trenutno ceka dokumente iz Amerike, otprilike im treba 3 tjedna, znaci sve zajedno vjencali bi se za mjesec dana…vrijeme nam bas nejde u korist

  • Tu mi se postavlja pitanje, odlaska na policiju nakon vjenčanja i prijave privremenog boravista na temelju braka, mogu li ga svejedno kaznit? Odbijanjem zahtjeva, zabranom ulaska itd, makar je “protected” brakom..

  • Ili da odemo na policiju, u samom procesu prijave vjenčanja kod maticara, te se prijavimo za istu stvar, ako bih imali kakav dokument koji moze sluzit kao dokaz,.

  • Opcija da sada odlazi van hrvatske mi se cini kao najgora.,

 

Hvala svima koji odgovore :)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!


a mogu li odbit zahtjev za privremeni boravak, nakon sto se ozenimo makar, imamo sve dokumente ? s obzirom da bi onda vec prekoracio sa 52 dana na vise od 2 mjeseca..vjerujem da ce dobit  novcanu kaznu, nadam se da ne dobi i zabranu ulaska, ako mu to mogu dati zbog braka

razmisljala sam o odlasku na policiju sto prije moguce bar pokrenut proces za privremeni boravak na temelju braka, da mu se dani ne zbrajaju, no kod maticara najranije mozemo za 3-4t tjedna, pa nebi mogla prilozit nikakav dokaz o braku/vjencanju, a ne znam ako bi prihvatili dokument koji pokazuje namjeru sklapanja braka, pa onda naknadno bi donesili i potvrdu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija