Jump to content

žalba na rješenje o nasljeđivanju

markicad

Preporučene objave

Evo i mene su izigrali suci i pravnici. Stan je dobiven za vrijeme braka od majčinog poduzeća u kojem je radila. Majka je stan otkupila 1994-te, kupoprodajni ugovor je na nju. No to ne poriče činjenicu da je stan bračna stečevina kao i da su dopridonosili zajedno i zajednički otplaćivali stan.

Svi kažu da po zakonu imam pravo na stan jer je stan bračna stečevina ali to pravo izgleda moram kupiti novcem kojeg nemam. Podstanar sam koji se sad mora tužiti s majkom koja mi želi oteti dio stana koji mi pripada po zakonu a koji je stekla dok je bila u braku s mojim pokojnim ocem. U potpunosti shvaćam nužnost pravnika tijekom parničenja posebno kad je riječ o nasljeđivanju ali mislim da je važnija pravda i činjenično stanje koje ovdje nije uzeto u obzir. Sve sam odradio u propisanim rokovima.

U mom slučaju javni bilježnik predmet vraća na sud jer "postoji spor u pogledu činjenica odlučnih o kojima ovisi njihovo pravo". Jer sam izjavio javnom bilježniku da je stan bračna stečevina, a majka kaže da nije. Sudac me ne pozva na ostavinsku raspravu već rješenje o nasljeđivanju šalje na moju adresu. Na temelju vlasničkog lista, sudac je stan dodjelio majci a mene upućuje u parnični postupak.

Odvjetnica je najavila poveći iznos parničenja. Sve što ona mora dokazati na sudu je da su moji roditelji bili u braku i da je stan dobiven na korištenje dok su bili u braku i traži svjedoka da im navede nekoliko činjenica o životu oca i majke. Dao sam joj vjenčani list, rodni list i kupoprodajni ugovor.

Nisam je pitao da li se uvažava moje svjedočenje gdje bi naveo da sam živio u tom stanu odkad znam za sebe i da su zajednički živili i doprinosili. Nisu se razvodili.

Rješenje od suca je nenadano i šokantno, a odvjetnica je najavila nemali iznos parničenja kojeg ja nemam. Najavila je dva tri ročišta. I sama je rekla da je sudac mogao odlučiti da je stan bračna stečevina.

Molim uvažene članove foruma da me uputi kako da sastavim "žalbu županijskom sudu, u roku od 15 dana,od dana primitka prijepisa istog, a putem ovog suda".

Molim vas, pošaljite mi obrazac žalbe.

Žalio bi se da nisam imao priliku iznijeti argumente iako je moja argumentacija očita, a moj arsenal čine neporecive činjenice. Trebam vremena sakupiti dokumentaciju i moliti svjedoke da dođu svjedočiti. Za sad trebam odgodu pravomoćnosti rješenja žalbom.

Unaprijed zahvaljujem

uređeno: od markicad
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija