Frle146 objavljeno: 29. siječanj 2023. Dijeli objavljeno: 29. siječanj 2023. Postovani molim pomoc . Kupio sam stan preko jedne od najvecih agencija , unutar ugovora je tlocrt stana s mjerama . Nakon kupovine stana provjerio sam ( izmjerio ) jednu prostoriju i shvatio da je kraca za 19cm od tlocrta . Pomnozim li to s duzinom prostorije ispada da je razlika izmedju tlocrta i stana cca 1,5m2 . Postoji li tu kakva osnova za tuzbu protiv vlasnika i agencije ? Doslovno sam kupio kauc po tlocrtu koji u taj prostor ne stane , tako sam i shvatio da nedostaje 19cm . Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 29. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2023. prije 6 sati , Frle146 je napisao: Postovani molim pomoc . Kupio sam stan preko jedne od najvecih agencija , unutar ugovora je tlocrt stana s mjerama . Nakon kupovine stana provjerio sam ( izmjerio ) jednu prostoriju i shvatio da je kraca za 19cm od tlocrta . Pomnozim li to s duzinom prostorije ispada da je razlika izmedju tlocrta i stana cca 1,5m2 . Postoji li tu kakva osnova za tuzbu protiv vlasnika i agencije ? Doslovno sam kupio kauc po tlocrtu koji u taj prostor ne stane , tako sam i shvatio da nedostaje 19cm . Hvala unaprijed Dali ste prije zaključenja kupoprodajnog ugovora(na dan zaključenja) pogledali izvadak iz zemljišne knjige, zapravo, dali vam je od strane agencije predočen,. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Frle146 odgovoreno: 30. siječanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2023. prije 9 sati , kira je napisao: Dali ste prije zaključenja kupoprodajnog ugovora(na dan zaključenja) pogledali izvadak iz zemljišne knjige, zapravo, dali vam je od strane agencije predočen,. Je , no u zk je upisana kvadratura koja je u projektu izmjenjena (umjesto terase je napravljena soba ) i unos prave kvadrature je u procesu , uz ugovor o kupoprodaji je prilozen i elaborat koji potvrduje stvarnu kvadraturu i tu je razlika . Dakle u zk pise manja kvadratura od one izvedene . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 30. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2023. prije 2 sati , Frle146 je napisao: Je , no u zk je upisana kvadratura koja je u projektu izmjenjena (umjesto terase je napravljena soba ) i unos prave kvadrature je u procesu , uz ugovor o kupoprodaji je prilozen i elaborat koji potvrduje stvarnu kvadraturu i tu je razlika . Dakle u zk pise manja kvadratura od one izvedene . Kvadratura u zk mora odgovarati stvarnom stanju na "terenu", ali i sami kažete da je nešto u procesu,. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.