Jump to content

Ovrha H.Z.Z.O. 9x više od duga


rca

Preporučene objave

Pozdrav,

unaprijed se ispričavam ako je tema u krivoj kategoriji.

Dobio sam poštom od javnog bilježnika prijedlog ovrhe da platim iznos od 298EUR (2250kn) zbog duga iz 2020 od 285kn. Polica dopunskog mi je isključena u rujnu 2020 tj. 90 dana od neplačanja . znači osnovica duga je 285kn (3 rate + nekakvi troškovi) a traže 2250kn nakon 30 mjeseci, također nisam primio niti jednu obavijest od hzzo-a, još od rujna 2020 kad su mi javili da mi je ugašena polica. Na nekakvom troškovniku na zadnjoj stranici čak i piše - neisplačeni iznos=285kn, zatezna kamata=1965kn. Ispada da su na dug od 285kn naplačivali 65kn kamate mjesečno, tj. 25% kamate mjesečno. Ja ne znam ali ne mogu vjerovati da se ovolika kamata može legalno primjenjivati, zar to nije lihvarstvo? što mogu učiniti? kome se mogu žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam čitav snop papira: prijedlog za ovrhu, tažbine imaju 6 stavki sveukupno 285hrk, zatim piše ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovog postupka predlaže donjeti rješenje za ovrhu - u kojem piše: Nalaže se ovršeniku taj i taj da ovrhovoditelju hzzo na temelju vjerodostojne isprave i to: izvadak iz poslovnih knjiga 15821583 namiri tražbinu u iznosu od 285hrk uvečanu za zatezne kamate koje teku od 28.6.2020. pa do isplate po kamatnoj stopi koja se do 31.12.2022 odeđuje, za svako polugodište, uvečanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih na razdoblje dulje od godine dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje predhodi tekučem polugodištu za tri postotna poena, bla bla u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 25 eur na taj i taj račun.(iskreno još mi nije jasno da li je ovo to rješenje ili samo prjedlog) , zatim ovršni zahtjev te analitička kartica dopunskog osiguranja ima jedno 10 strana nekakvih tablica na kraju koje piše obračun kamate do dana 2.1.2023 1890hrk.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija