Jump to content

stambeno zbrinjavanje


anonimno

Preporučene objave

HRVI sam 40% trajno, dvoje djece, treće na putu. Ne mogavši više čekati rješenje stambenog problema (čitajte: unajmljenih 38m" sa dvoje male djece i 250€ mjesečno), 2003. sam otišao u jednu banku i po tržišnim uvjetima podigao stambeni kredit za kupnju stana (na 30 godina 6.5 % kamata=450 € mjesečna rata) i nije lako.

Nedugo nakon toga obratio sam se Ministarstvu branitelja objasnivši im što, kako i zašto sam odlučio krenuti samostalno u rješavanje svog stambenog pitanja, te ih tom prigodom zamolio, postoji li kakav pravni temelj da iskoristim svoje pravo na stambeno zbrinjavanje putem Zakona o hrvatskim braniteljima obzirom da sam se nalazio na listi za zbrinjavanje (kao i na Bandićevoj POS listi i mnogim drugima - samo što biti na listi ne znači i konkretno rješavanje), a u smislu umanjenja rate kredita za postotak invalidnosti ili nešto slično (dakle nisam tražio stan ili nešto što me ne pripada).

Dobio sam odgovor da nažalost ne postoji zakonskom regulativom rješenje za takve slučajeve, ali da im svakako dostavim dokumentaciju vezanu uz stambeni kredit kako bi me "skinuli" sa liste prioriteta. :-D

Zanima me je li tomu zaista tako ili ipak postoji nekakav pravni način za ostvarenje svojeg prava na stambeno zbrinjavanje kroz Zakon.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija