PerM jdoo objavljeno: 3. veljače Dijeli objavljeno: 3. veljače U potrazi sam za rješenjem situacije u kojoj sam se našao s trenutnim računovodstvom. Vlasnik sam društva i samog osnutka koristio sam usluge istog računovodstva i do sada je sve bilo (barem sam mislio kako treba). Od korone više nemamo zaposlenika (bio je samo jedan), tako da nije bilo nekog prometa tako da nije bilo svakodnevne komunikacije s računovodstvom. Prošle godine su me iz nekog razloga tražili nove punomoći za FINA-u za predaju godišnjeg izvještaja, pa sam računao da je to riješeno jer sam im dostavio. U međuvremenu sam ih mailom (jer su radili samo preko maila) tražio još neke podatke za koje nikada nisam dobio odgovor, što mi je trebalo biti neko upozorenje, al eto, budala. Međutim, dobio sam sada prekršajni nalog od FINA-e i kad sam otišao tamo ispostavilo se da ništa nije predano. Svi njihovi mobiteli koje imam su neaktivni. Pa Vas molim za informaciju: - koja je procedura s s obzirom na to da ne znam hoću li dobiti pristup dokumentaciji koja je kod njih za izvještaje za 2021.(za 2022. su samo naknade banke, to imam kod sebe)? Radi se uglavnom o naknadama banci i nešto troškova IT usluga što bi vjerovatno mogao prikupiti iz mailova koje sam slao njima. Ali kako sada predati izvještaj? - S obzirom na sve ove probleme, likvidirao bi društvo. Može li se to sada ili tek kada se odradi prijava svih tih izvještaja? Ili nešto drugo? Ukratko, šta da radim Hvala Vam svima unaprijed na vremenu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 3. veljače Dijeli odgovoreno: 3. veljače prije 2 sati , PerM jdoo je napisao: U potrazi sam za rješenjem situacije u kojoj sam se našao s trenutnim računovodstvom. Vlasnik sam društva i samog osnutka koristio sam usluge istog računovodstva i do sada je sve bilo (barem sam mislio kako treba). Od korone više nemamo zaposlenika (bio je samo jedan), tako da nije bilo nekog prometa tako da nije bilo svakodnevne komunikacije s računovodstvom. Prošle godine su me iz nekog razloga tražili nove punomoći za FINA-u za predaju godišnjeg izvještaja, pa sam računao da je to riješeno jer sam im dostavio. U međuvremenu sam ih mailom (jer su radili samo preko maila) tražio još neke podatke za koje nikada nisam dobio odgovor, što mi je trebalo biti neko upozorenje, al eto, budala. Međutim, dobio sam sada prekršajni nalog od FINA-e i kad sam otišao tamo ispostavilo se da ništa nije predano. Svi njihovi mobiteli koje imam su neaktivni. Pa Vas molim za informaciju: - koja je procedura s s obzirom na to da ne znam hoću li dobiti pristup dokumentaciji koja je kod njih za izvještaje za 2021.(za 2022. su samo naknade banke, to imam kod sebe)? Radi se uglavnom o naknadama banci i nešto troškova IT usluga što bi vjerovatno mogao prikupiti iz mailova koje sam slao njima. Ali kako sada predati izvještaj? - S obzirom na sve ove probleme, likvidirao bi društvo. Može li se to sada ili tek kada se odradi prijava svih tih izvještaja? Ili nešto drugo? Ukratko, šta da radim Hvala Vam svima unaprijed na vremenu. Imati trgovačko društvo je obveza od osnutka sve do likvidacije i brisanja iz sudskog registra, dali će te neke obveze društva prenijeti na nekoga drugog i u kom obimu to morate definirati ugovorom, registrirano poduzeće je aktivno, dakle ne postoji "mirovanje" dakle obveza postoji uključivo i dostavljati financijska izviješća. Dakle, izmiriti sve obveze,.pa lagano u likvidaciju,. Pokušajte naći ugovor s knjigovodstvom ako ste ga sačinili, tražite poslovnu dokumentaciju napravite vi ili oni izviješća, ili neka vam to napravi netko drugi,. "puno brige,.",. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PerM jdoo odgovoreno: 4. veljače Autor Dijeli odgovoreno: 4. veljače Pozdrav @kira, hvala na vremenu. Problem je što se ne javljaju. Imam mail, ticketing sustav na koje šaljem upite, a brojevi mobitela koje imam su ugašeni. Nisam spominjao nikakvo mirovanje, samo da s računovodstvom nisam bio u kontaktu na tjednoj bazi kao prije korone dok je bilo zaposlenih. Tako da ne shvaćam ovaj prvi dio vašeg odgovora. Ako pogledate moj originalni post, tu su detaljno opisani problemi za koje molim savjet. Jer sam trenutno nigdje a ni sam ne znam s koje strane krenuti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 4. veljače Dijeli odgovoreno: 4. veljače prije 2 sati , PerM jdoo je napisao: Pozdrav @kira, hvala na vremenu. Problem je što se ne javljaju. Imam mail, ticketing sustav na koje šaljem upite, a brojevi mobitela koje imam su ugašeni. Nisam spominjao nikakvo mirovanje, samo da s računovodstvom nisam bio u kontaktu na tjednoj bazi kao prije korone dok je bilo zaposlenih. Tako da ne shvaćam ovaj prvi dio vašeg odgovora. Ako pogledate moj originalni post, tu su detaljno opisani problemi za koje molim savjet. Jer sam trenutno nigdje a ni sam ne znam s koje strane krenuti. Dali ste imali ugovor s knjigovodstvom, imate li primjerak kod sebe, dali je taj servis aktivan dali radi, provjerite sudski ili obrtni registar, obrati te se pismeno poštom preporučeno, (što imate od poslovne dokumentacije kod sebe, pa da vam netko drugi napravi), za koje razdoblje se radi, vidite sa Finom dali se možete riješiti zaostatak pisanom izjavom,. imate li dugovanja prema PU, i dali su izviješća tamo predana, a svezi pokretanja likvidacije,.dakle pitanja i dvojbi je puno,. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 4. veljače Dijeli odgovoreno: 4. veljače Zaboravite na komunikaciju preko maila i ostali alata jer od toga nema ništa. Otiđite osobno do njih i preuzmite svu dokumentaciju, ama baš svu dokumentaciju. Ta dokumentacija će vam trebati prilikom zatvaranja firme jer ćete se morati izjasniti tko će je čuvati kad krenete u likvidaciju firme. Kad preuzmete dokumentaciju i kad nađete novi knjigovodstveni servis onda morate predati GFI-jeve. Imali ste poslovne događaje sudeći po vašoj izjavi (otpada izjava o neaktivnosti) tako da ćete ih morati sastaviti i predati na Finu da ne plaćate kaznu. Kad ste to sve riješili onda idete u postupak likvidacije. Ako firma nema imovine onda idete na zatvaranje firme bez likvidacije. Prva stanica vam je porezna, tamo trebate nabaviti potvrdu da firma nema dugova. Nakon toga idete kod bilježnika pokrenuti postupak zatvaranje firme bez likvidacije. Potrebno je priložiti tu potvrdu, dati izjavu da želite da se firma zatvori po tom postupku. Nakon toga bilježnik to sve šalje na sud i za nekih 2 mjeseca bi trebalo doći rješenje da je firma zatvorena. Ukoliko firma ima imovine onda ju unovčite prvo, očistite bilancu i nakon toga krenite u ovaj gore opisani postupak. Zatvaranje firme s likvidacijom imovine je noćna mora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.