Jump to content

Promjena adrese prebivalista za stranca


planetoman

Preporučene objave

Pozdrav,

Stranac treba promijeniti adresu prebivalista u HR pa mi nije jasan ovaj dio:

Citiraj

 

NAPOMENA 3: Potrebno je ako podnositelj zahtjeva prijavljuje  prebivalište/boravište, odnosno promjenu adrese stanovanja za državljanina treće zemlje na privremenom ili stranom boravku ili dugotrajnom boravištu. Kao dokaz kojim potkrepljuje činjenice na kojima temelji svoj zahtjev za prijavu prebivališta/boravišta, dužan je priložiti:
 

  • vlasnički list ako je vlasnik nekretnine ili
  • kupoprodajni ugovor ako još nema vlasnički list ili
  • ugovor o najmu ili
  • suglasnost vlasnika nekretnine da član obitelji koji ima privremeni ili stalni boravak odnosno dugotrajno boravište može prijaviti adresu.

 

tocnije ova tocka "suglasnost vlasnika nekretnine da član obitelji koji ima privremeni ili stalni boravak odnosno dugotrajno boravište može prijaviti adresu."

Ne kuzim ovo "clan obitelji", kakav clan obitelji? Zelim dati suglasnost strancu da zivi sa mnom u stanu i to je to. Thx.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, 

Jeste uspjeli prijaviti cimera?

Mene zanima, zašto ne mogu radnika koji živi kod mene prijaviti s izjavom? Nego baš s ugovorom o najmu? Prošle godine se normalno s ovjerenom izjavilo prijavljivalo, ove godine nove upute po kojima to obuhvaća članove obite. ok, a koji su članovi obitelji? Po kojim kriterijima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Pozdrav. Stranac sam na stalnom boravku. Sa partnericom imam dvoje maloljetne djece. Partnerica i ja nismo u registriranoj izvanbračnoj zajednici i za sada svatko živi na svojoj adresi, s time što smo povremeno na istoj. Sada će ona promijeniti adresu i useliti se u nekretninu svoje majke, te će i djeca biti na toj adresi. Da li ja imam osnova podnijeti zahtjev za promjenu prebivališta temeljem djece koja će biti prijavljena na toj adresi (suprugina majka će potpisati izjavu da se mogu nastaniti na toj adresi), jer sam vidio da je zakonom definirano da mora postojati ugovor o najmu ili da sam u srodstvu sa vlasnikom nekretnine itd...? Ili je druga opcija kod javnog bilježnika ovjeriti izjavu da stupamo u izvanbračnu zajednicu? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija