Jump to content

dva najmoprimca u ugovoru o najmu ?


Kokodrilo

Preporučene objave

Prvi puta iznajmljujem stan, dvosobni s pripadajućim nusprostorijama. Iznajmila bih ga dvojici studenata, svaki bi imao svoju posebnu sobu, a ostatak stana i opreme koristili bi zajednički, režije bi dijelili popola. Ne znam da li se mogu u jednom ugovoru navesti dva najmoprimca, obzirom da u Zakonu piše da se ugovor o najmu sklapa s jednom osobom, dok druge mogu biti samo korisnici stana, a ne i sunajmoprimci?  Ili je potrebno sa svakim od njih  sklopiti poseban ugovor, a onda ne znam kako bi se navelo da svaki ima isključivo pravo na najam jedne sobe, i pravo korištenja ostatka stana... Nigdje nisam našla takav primjer ugovora, a znam da se u praksi stanovi iznajmljuju na način da je u njima više najmoprimaca-podstanara.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, i ja sam tako shvatila. Samo onda mi je problem kako napisati u ugovorima, tj. u svakom pojedinom od dva - npr: Daje se u najam soba s pravom na upotrebu svih ostalih nusprostorija u stanu te opreme i uređaja. Režijski troškovi plaćaju se popola. I sve ostalo što se navodi u ugovoru  treba podijeliti popola? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija