Jump to content

Hipotetska situacija: neprijavljeno javno okupljanje


deset_do

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

za potrebe jednog umjetničkog istraživanja zanima me nekoliko stvari za koje se nadam da vaše prakse, iskustva i saznanja pokrivaju.

Interesira me, naime, kako bi se postupalo sa sudionicima i organizatorima javnog okupljanja (na kojem prisustvuje nešto više od 20 osoba) koje nije prijavljeno policiji, kada bi građani telefonski prijavili remećenje reda i mira. Bi li policija morala izaći na intervenciju i što bi se potom događalo? Bi li organizatori bili kažnjeni (zbog neprijavljenog skupa) i što bi se dogodilo sa sudionicima okupljanja? Što bi se dogodilo ako se ne utvrdi organizator i je li tako nešto uopće moguće?

Dodatno me zanima i je li informacija o prijavljenim okupljanjima javna, odnosno mogu li kao građanin unaprijed provjeriti je li na nekom mjestu u neko vrijeme neka organizacija prijavila javno okupljanje.

Veliko hvala unaprijed, a i unazad jer odličan posao radite godinama i samoj ste mi već puno puta pomogli.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija bi izašla i pozvala okupljene da se raziđu, a u protivnom bi bili privedeni (prekršaj je ako se osobe ne raziđu na upozorenje policije).

Organizatori bi dobili kaznene prijave, ako se utvrdi tko su, ali to se obično utvrdi. Ako se ne utvrdi, onda nema te kazne.

Policija ne objavljuje uvijek prijave javnih okupljanja (objavljuju kad se očekuje veći broj ljudi, posebna regulacija prometa i sl.), ali ne radi se o tajnoj informaciji. Ako želiš nešto organizirati, možeš otići u lokalnu postaju i provjeriti ima li što drugo da se uskladiš ili izbjegneš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija