Jump to content

Rješenje-prekid postupka


TončicaBalončica.pok.Jakov

Preporučene objave

Poštovani,molim za pomoć,pristigao mi je novi dopis sa suda ,rješenje -prekid postupka zbog smrti tuženika što je utvrđeno u evidenciju mupa,naime taj dotični tuženik nije preminuo već je živa osoba,dali je potrebno samo podnjieti podnesak i obavjestiti sutkinju da se radi o nekakvoj omašci neznam sa čije strane ili je potrebno napisati žalbu na Rješenje i da o tome odlučuje viši žalbeni sud?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oib nije naveden,sigurna sam da nije osoba preminla,kontaktirala sam je, a utvrđeno je da je preminula 2007 a tužba predana sudu 2013 a ovo sad je prekid nakon višeg suda.......znači da se radi o nekoj omašci jer bi prva sutkinja već u tužbi koja je predana 2013g sudu trebala utvrditi tu smrt.......nego da li je dovoljan samo podnesak ili pak žalba na rješenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A svašta, da se donose rješenja bez OIB. Nije ni čudno da dolazi do ovoga.

Dostavite sudu podnesak, a nazovite ga: "Podnesak, podredno žalba", a u kojemu tražite da ispravi omašku, odnosno da stavi izvan snage to svoje rješenje, jer za njega nema osnove. Ako sudac ne bude smatrao da je omaška, onda će morati postupiti kao da je dobilo žalbu. Pazite na rok za žalbu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo sam se vratila sa suda,podnjela sam "podnesak" sama sam ga napisala i navela datum i godinu rođenja tuženika te ime pok.oca,te da se najvjerojatnije radi o nekakvoj omašci a neznam sa čije strane,baš ču vas obavjestiti .....kako je sud na to reagirao...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo sad, TončicaBalončica.pok.Jakov je napisao:

kod drugog sudca kad je bio propust u presudi u e predmetu sam vidjela da su regirali isti dan ,isti dan je bio ispravak presude...

To ovisi o ažurnosti u radu samog ovlaštenog suca.

Međutim ovdje ne bi išao ispravak rješenja kad nitko od stranaka u postupku nije umro, već bi rješenje trebalo staviti izvan snage.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija