Jump to content

Ugovor o doktorskom studiju - nezakoniti otkaz


Ivan Orgulje

Preporučene objave

Bivši poslodavac i ja smo bili sklopili Ugovor o doktorskom studiju. Klasični uvjeti u ugovoru: Ja redovito pohađam, a oni mi plaćaju semestre. Nakon toga moram ostati  raditi kod njih onoliko koliko mi je trajao doktorski studij, a u slučaju da dam otkaz onda moram vratiti novac.

Međutim, ja sam dobio otkaz te sam pokrenuo tužbu za utvrđenje nezakonitog otkaza i tužbu za mobing. Obje tužbe sam pravomoćno dobio, te je pokrenuta kaznena prijava protiv poslodavca za zlostavljanje na radu.

Sad sam pokrenuo tužbu za naknadu štete za doktorski kojeg sam sam nastavio i završio. Sudac je rekao da se dvoumi da mi odbije tužbu jer da nisam ostao raditi kod poslodavca, a ja sam mu ukazao da je ovo ekstreman slučaj gdje su mi se kršila ljudska i radnička prava i da sam dobio tužbu za mobing i da nije bilo logično da im se vratim. 

Imam li šanse da mi sud nešto dosudi? Ja sam postavo zahtjev za uloženim školarinama koje sam sam plaćao.

Prema ZOO, bitno je za istači da je ovo dvostrani obvezni ugovor, a oni su prvi prekršili ugovor, otkazali mi i onemogućili pravo na rad pa je normalno da nisam mogao odmah nastaviti studij dalje (jer nisam imao ni za golo preživljavanje), ali sam ipak u sljedećih par godina završio.

Molim ako netko zna da mi pomogne.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija