jimgitara objavljeno: 14. ožujka Dijeli objavljeno: 14. ožujka Poštovani, Možete li mi pojasniti ili uputiti gdje da provjerim koji bi mi bili mjesečni fiksni troškovi s obzirom na stalno zaposlenje kod privatnika? Što sve moram plaćati? I koji su uopće troškovi otvaranja jdoo? Radilo bi se uglavnom o export import djelatnosti. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 14. ožujka Dijeli odgovoreno: 14. ožujka Ako vam je bruto 1 plaća veća ili jednaka 888,67€ nemate troškova doprinosa. Ostaje samo trošak najma prostora i trošak knjigovođe + trošak vođenja računa. HGK više niste dužni plaćati ako ne želite. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tomex9 odgovoreno: 28. ožujka Dijeli odgovoreno: 28. ožujka Dana 14. 03. 2023. u 15:33, Miran89 je napisao: Ako vam je bruto 1 plaća veća ili jednaka 888,67€ nemate troškova doprinosa. Ostaje samo trošak najma prostora i trošak knjigovođe + trošak vođenja računa. HGK više niste dužni plaćati ako ne želite. A da li si mora isplacivati neku placu u jdoo zato sto je direktor i tamo? Ili ne mora posto je vec zaposlen na drugom radnom mjestu pa ovdje moze bez ikakve place i doprinosa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 29. ožujka Dijeli odgovoreno: 29. ožujka Sve je objašnjeno u prvoj rečenici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tomex9 odgovoreno: 30. ožujka Dijeli odgovoreno: 30. ožujka Dana 29. 03. 2023. u 23:29, Miran89 je napisao: Sve je objašnjeno u prvoj rečenici. Paa nez da li to vazi za pausalne obrtnike.. Ja npr radim kao pausalni obrtnik, nemam placu, imam samo prihode, a planiram otvoriti i jdoo bez zaposlenih, samo sam ja vlasnik i to je to. E sada, da li ja placam ista.. Kada izracunam prihode / 12 dobijem da je preko tih 888 eura, da li to vrijedi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 31. ožujka Dijeli odgovoreno: 31. ožujka Ne vrijedi jer je to dohodak. Poreznu zanimaju doprinosi. S obzirom da je riječ o paušalnom obrtu, pričamo o razlici doprinosa i poreza na dohodak 124,37€ mjesečno, odnosno na početku iduće godine morat ćete uplatiti 1497,12€ razlike doprinosa plus eventualni porez i prirez na dohodak. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.