Gogs1987 objavljeno: 14. ožujak 2023. objavljeno: 14. ožujak 2023. Zanima me mogucnost otvaranja pausalnog obrta na podrucju posebne drzavne skrbi.Inace sam zaposlen na puno radno vrijeme u drugoj struci koja nema doticaja s bravarijom.Obrt bi se bavio proizvodima I uslugama vezanim uz metal.Vrata ograde nadstresnice I ostale usluge iz podrucje metalurgije.E sada dolazim do problema moje primarno obrazovanje nije u doticaju s tom strukom niti je na koji nacin povezano.Nedavno sam obavio strucno osposobljavanje iz podrucja jednostavni poslovi u zanimanju bravar.Ali s obzirom na NKD vecina djelatnosti zahtjeva visi stupanj obrazovanja.Postoji li kakva mogucnost da se pocnem baviti tom djelatnoscu na temelju uvjerenja za jednostavne poslove u zanimanju bravar?Hvala Citiraj
vodovod1 odgovoreno: 14. ožujak 2023. odgovoreno: 14. ožujak 2023. prije 31 minuta, Gogs1987 je napisao: Zanima me mogucnost otvaranja pausalnog obrta na podrucju posebne drzavne skrbi.Inace sam zaposlen na puno radno vrijeme u drugoj struci koja nema doticaja s bravarijom.Obrt bi se bavio proizvodima I uslugama vezanim uz metal.Vrata ograde nadstresnice I ostale usluge iz podrucje metalurgije.E sada dolazim do problema moje primarno obrazovanje nije u doticaju s tom strukom niti je na koji nacin povezano.Nedavno sam obavio strucno osposobljavanje iz podrucja jednostavni poslovi u zanimanju bravar.Ali s obzirom na NKD vecina djelatnosti zahtjeva visi stupanj obrazovanja.Postoji li kakva mogucnost da se pocnem baviti tom djelatnoscu na temelju uvjerenja za jednostavne poslove u zanimanju bravar?Hvala Izuzetak su obrti za koje je propisan uvjet položenog majstorskog ispita, ako se otvaraju sa sjedištem na područjima posebne skrbi, brdsko-planinskim područjima ili na otocima te ih mogu otvoriti osobe sa završenim odgovarajućim srednjim strukovnim obrazovanjem i bez majstorskog ispita. U takvom slučaju, obveza je položiti majstorski ispit u roku od tri godine nakon otvaranja obrta. A Vi ako nemate odgovarajuću školu morate zaposliti djelatnika. drot13 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.