Jump to content

Potpisivanje zapisnika tijela Škole


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

Poslovnicima o radu kolegijalnih tijela Škola, propisano je da se zapisnici vode na sjednicama, a čistopis zapisnika potpisuju predsjedavatelj i zapisničar. Nije propisan trenutak kada se isti potpisuje.

Međutim propisano je i da se na sjednicama čita čistopis s prethodne sjednice nakon čega se glasuje o prihvaćanju tog zapisnika (ako ne bude primjedbi).

U praksi, Škole ne potpisuju zapisnik s prethodne sjednice nakon njegovog sastavljanja, sve dok se isti na sljedećoj sjednici ne verificira iako je propisano da glasuju o verifikaciji čistopisa za koji je jasno propisano da mora biti potpisan.

Je li po Vašem miljenju navedena praksa ispravna, budući da do sljedeće sjednice mogu proteći mjeseci te do tada ne postoji potpisana isprava odnosno zapisnik, a npr. odluke sa sjednice su donesene?

Zahvaljujem, Lp...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, škole to rade nakon verifikacije. Po meni bi se nakon sjednice trebalo sastaviti i potpisati čistopis, a ukoliko bude primjedbi, lako je unijeti iste na kraj zapisnika uz ponovljene potpise ili sastaviti novi zapisnik.

Vrlo bitno jer se konkretno radi o zapisniku koji je relevantan za postupak izbora ravnatelja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , gala385 je napisao:

Po meni bi se nakon sjednice trebalo sastaviti i potpisati čistopis, a ukoliko bude primjedbi, lako je unijeti iste na kraj zapisnika uz ponovljene potpise ili sastaviti novi zapisnik.

Slažem se, ali kako nije definirano vrijeme potpisivanja, tako se može svakako tumačiti. 

Ako ste zapisničar, napišite zapisnik i predajte na potpis predsjedavatelju, pa neka radi prema svom tumačenju. 

Ne bi bilo loše izmjenama i dopunama (pretpostavljam Statuta škole) dopuniti ovu odredbu u smislu definiranja točnog vremena kada i kako čistopis zapisnika potpisuju predsjedavatelj i zapisničar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija