Jump to content

Obavijest o stanju duga pred ovrhu


Mirjana 555

Preporučene objave

Poštovani,suprug je dobio Obavijest o stanju duga za slivne vode za "poslovni prostor", tj. "baraku" iza kuće, koji je to bio do 10.mj.2008. kada je obrt službeno i zatvoren,a on je već par godina i u mirovini.Ovrha je za 2020. i 2021,sa kamatama od 2016,kako su mi rekli, jer nije ništa plaćeno. A razlog je taj da su od tada slali uplatnice obračunate po cijeni poslovnog prostora, koji to odavno nije.Stoga sam im ja 2021.poslala kopiju Riješenja o zatvaranju obrta i da bismo to plaćali po normalnoj cijeni, kao baraku, a koja je na zemlji koje je u vlasništvu "Đure Đakovića" doo.

To su priznali, ali kako kažu, ne mogu mijenjati cijenu retroaktivno i da će morati naplatiti po cijeni poslovnog prostora, jer tek su 21.od mene dobili informaciju o odjavi obrta,pa su poslali dug za 20. i 21.g. i kamate na neplaćene rate od 2016. od 91 eu, a od 2022. neće slati nikakve uplatnice, tj. da neće ništa naplaćivati za tu baraku, jer je na zemlji "ĐĐ doo", gdje je i stan. 

Ukoliko to ne platimo u roku od 8 dana, bit će prisiljeni pokrenuti ovrhu. Pitala sam da li tu ima kakve zastare, rekli su da ne, unatrag 6 godina nema! Pa mi nije jasno, zašto onda traže "samo" za dvije godine plus kamate od 2016, a to žele naplatiti ove 2023.g.preskakajući i 2022.Negdje sam pročitala da se na takvu obavijest odmah treba očitovati preporučenim dopisom, poštom, u roku od 15 dana, sa napomenom o zastari duga, kao osiguranje od eventualnog pokretanja ovrhe. I vrlo je upitna izjava da moraju naplatiti kao za poslovni prostor, iako to nije od 2008.g. jer eto oni nisu znali!! 

Stoga Vas molim za brzi odgovor, zbog kratkog roka za prigovor, što nam je činiti, i ima li tu najasnih stvari. Hvala i srdačan pozdrav. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovana. Zastarni rok od 3 godine je maksimum koji bi vrijedio u ovom slučaju. Svakako osporite sve starije od toga. A što se tiče prenamjene prostora, ako imate dokaze da ste ih ranije obavijestili, ne odustajte i samo stalno ponavljajte svoje stajalište i predlažite svoje (iste) dokaze). Ovakve su stvari često stvar upornosti. Čak i u slučaju ovrhe, istoj možete prigovoriti i tada sve ide na sud (naplata se odgađa) te nakon toga na sudu dokazujete isto, vjerojatno s nešto boljim šansama uspjeha. I na sudu pazite da podnesete prigovor zastare jer sud na to ne pazi prema službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija