Jump to content

Porezno zaduženje


Mrojek

Preporučene objave

Sin koji je vlasnik stana dao mi je punomoć da za svoj račun iznajmljujem stan. Punomoć je ovjerena kod javnog bilježnika i 4 godine sam bila porezno zadužena te plaćala porez na najam tog stana.  Sad, prilikom novog ugovora kažu da više to tako ne može nego da vlasnik stana tj. sin mora biti porezni obveznik usprkos punomoći. Što je ispravno, da li netko možda zna?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ispravno Vam je da onaj tko je vlasnik stana i kao takav je upisan u zemljišne knjige, ima evidentirane na svoje ime, sve dohotke koje ostvaruje od imovine koja je u njegovom vlasništvu.

Dakle, Vaš sin treba biti porezni obveznik, a on poslije kad ostvari dohodak od svoje imovine, ako želi Vama može darovati taj novac koji je zaradio. 

Ali, kod ocjene nekih drugih prava koje bi on tražio, njemu će se uzeti u obzir sav dohodak koji je ostvario, dakle neovisno što je on Vama možda kasnije, taj novac poklonio.

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija