Jump to content

Croatia osiguranje ne priznaje popunjeno Europsko izvješće


moses

Preporučene objave

Molim savjet kako pravno rješiti situaciju, u mene se zabio čovjek koji je izletio sa sporedne ceste. Kako se to dogodilo na otoku gdje nema niti redovne policije a kamoli poslovnice osiguranja, popunili smo Europsko izvješće o nezgodi. Šteta je sutradan prijavljena u najbližu poslovnicu, potom sam morala još dopuniti zahtjev za obeštećenje fotografijama mog automobila i još nekih podataka, čak imam i fotografiju sudara s lica mjesta. 

Ponudili su ni nagodbu koja je čak u redu, ali nakon toga se već mjesecima ništa ne događa. Nakon nekoliko kontaktiranja, službenici osiguranja mi tvrde da još ne mogu rješiti štetu jer druga strana nije potpisala nekakvu izjavu niti je fotografiran njen automobil. 

I tako to sad visi, ne mogu se više voziti sa oštećenim automobilom te ga idem popraviti o svom trošku. Mogu li se nadati ikad pozitivnom rješenju? Kako je moguće da osiguranje ne priznaje popunjeno izvješće, koje je tak čovjek tada vlastoručno popunio i ovjerio, a sad njegovo oglušivanje na potpis te njihove izjave ide na moju štetu?! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

To je procedura osiguravajućeg društva te u slučaju popravka svakako prvo tražite procjenu popravka koja će se dostaviti osiguravatelju na prihvat/odobrenje prije popravka jer će on to u konačnici platiti. 

Ukoliko smatrate da je doista došlo do nepravilnosti ili CO postupa suprotno svojim Općim uvjetima (rokovi), možete podnijeti prijavu HANFA-i.

Ujedno, pokušajte (ako već niste) kontaktirati i počinitelja štete s obzirom da će se CO naplatiti od njegovog osiguranja te mu objasnite da ukoliko ne potpiše što treba bit ćete primorani potraživati naknadu štete u parnici (koja će za njega uključivati i troškove postupka).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguravatelj mi je poslao prijedlog za nagodbu u kojem je procjena štete na mok vozilu i predložene naknade. U međuvremenu sam osobno kontaktirala drugog vozača i zaprimili su i njegovu izjavu. Po zadnjim informacijama sad se pak čeka opet nekakav papir ili potpis procjenitelja. 

Zahtjev sam predala prije puna četiri mjeseca, trebam li se obratiti nekom odvjetniku i pokrenuti tužbu? Jer ovo s procedurom osuguravatelja ne mrda  nikud a likvidatorica mi ne odgovara na mailove niti se javlja na telefon, ja ne mogu uopće doći do nekog u osiguranju da riješi moj problem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li probali na prituzbe@crosig.hr ?

Ujedno, ako slučajno imate CO agenta preko kojega ste ugovorili osiguranje, možete i preko nje pokušati intervenirati. To govorim i iz osobnog iskustva.

A na mail od pritužbi, u cc svi kontakti koje imate iz dosadašnjeg postupka + potrosaci@hanfa.hr, napišite kratko o čemu se radi te mail naslovite upozorenje pred tužbu. To u većini slučajeva pomogne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija