Jump to content

Optima -Telemach telefonom sklopljen ugovor


AdminAdmin

Preporučene objave

Poštovani,13.10.2017 sklopio sam ugovor s "Optima telekom" operaterom na neodređeno razdoblje po cijeni usluge 159kn,isti posjedujem u papirnatom obliku ,sada nakon22.10.2022 novi operater "Telemach " počeo mi obračunavati uslugu oko 40 eura ,kad sam zvao za obrazloženje,objasnili su mi da mi je istekla ugovorna obveza ,za koju ja nisam znao ni da postoji jer na ugovoru iz 2017. to nigdje ne stoji. Obrazlozenje je da sam 22.10.2022 sklopio novi ugovor za istu uslugu telefonskim putem i da je za valjanost ugovora trebalo platiti prvi racun ,čime se ugovor smatra valjanim. Sada je problem što sam ja uvjeren da nisam sklapao ništa preko telefona jer je usluga i cijena bila ispod očekivane i nisam imao što mjenjati,a niti se sjećam da bi to učinio . Molio bi Vas za odgovor,dali su sklopljeni ugovori "telefonskim putem" legalni bez mojeg potpisa i drugo pitanje ,kako se sad uvjeriti da oni govore istinu,kad ja neznam za taj telefonski razgovor i ne sjećam  se toga ? Hvala na vašem odvojenom vremenu za moj problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, AdminAdmin je napisao:

Molio bi Vas za odgovor,dali su sklopljeni ugovori "telefonskim putem" legalni bez mojeg potpisa

Da, s tim da za ugovore sklopljene izvan poslovnih prostorija ili putem sredstava daljinske komunikacije (interneta ili telefona) vrijedi da korisnik ima pravo na raskid ugovora u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora.

prije 1 sat, AdminAdmin je napisao:

kako se sad uvjeriti da oni govore istinu,kad ja neznam za taj telefonski razgovor i ne sjećam  se toga ?

Ovakvi razgovori se snimaju ili bi se trebali snimati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem da se snimaju ,ali kako ja doći do tog razgovora gdje oni tvrde da mi je bilo rečeno da je usluga na ugovor od 2 godine ?  ja sam 100% siguran ,ukoliko bi mi bilo to spomenuto ja na to pristao nebi. Duzni su mi bili poslati pismeni oblik tog ugovora kako bi ga ja mogao proučiti ,kako ih natjerati da mi kažu datum i vrijeme i na koji mail su oni to poslali ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 minuta, AdminAdmin je napisao:

Razumijem da se snimaju ,ali kako ja doći do tog razgovora gdje oni tvrde da mi je bilo rečeno da je usluga na ugovor od 2 godine ?  ja sam 100% siguran ,ukoliko bi mi bilo to spomenuto ja na to pristao nebi.

Prigovorom na račun, pa ćete dobiti obrazloženi odgovor.

prije 3 minuta, AdminAdmin je napisao:

Duzni su mi bili poslati pismeni oblik tog ugovora kako bi ga ja mogao proučiti ,kako ih natjerati da mi kažu datum i vrijeme i na koji mail su oni to poslali ? 

Moguće da su ga poslali na Vaš mail. Pogledajte kako je to pitanje uređeno u njihovim Općim uvjetima poslovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija