Jump to content

Natječaj za posao i kazneno djelo


ASIJA

Preporučene objave

Poštovani, kolegica je bila sa mnom na oglasu za posao daktilografa u sudu u Hrvatskoj. Bila je treca po rezultatima, a primali su troje, ali su je odbili i izabrali drugu kandidatkinju, u obrazloženju su naveli da ta žena je radila 20 godina s lažnim diplomama, da je vođen krivični postupak i da ima zdravstvene probleme prema nalazima iz personalnog dosijea. Osuđena je 2021 godine i izdata je sigurnosna mjera uništavanja diplome. Nije osudena zbog zastare.

Mogu li to meni napisati ja sam imala kazneni postupak 2018. godine zbog krivotvorenja isprave,  i kažnjena sam na novčanu kaznu/ uvjetnu osudu na 2000 Kuna. Ta kazna je izbrisana 1.5.2022.godine. moja osuda nije zbog diplome vec zbog nečega drugoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njoj u presudi piše da je oslobođena optužbi jer je nastupila zastara krivičnog gonjenja, te joj se izdaje sigurnosna mjere oduzimanja i uništenja diplome. Presuda je izdata 5.7.2021. godine, a testiranje po javnom oglasu je bilo 29.03.2023.godine. meni je 2018 izdat kazneni nalog na novčanu kaznu uvjetnu osudu i presuda je izbrisana 2021 jer sam podnijela zahtjev za brisanje. Također je navedeno da bi ss zaposlenjem te radnice narusio ugled i integritet suda i povjerenje građana u sud. Kolike su šansa da ona to dobije na žalbi, jer je navodno ponovo završila srednju školu... a ne mogu li meni to navesti jer ja nikad nisam radio u sudu i imam rješenje da mi je izbrisana presuda.

uređeno: od ASIJA
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, al ona ni ne može biti rehabilitirana, jer u biti ni nije osuđena budući da toj ženi u presudi stoji da se optužbe odbacuju jer je nastupila zastara krivičnog gonjenja. I samo su joj izrekli sigurnosnu mjeru oduzimanja diplome. Kolike su sanse da zalbom poništi odluku rukovodioca organa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Natječaj za posao i kazneno djelo

Kolko znam ti već godinama se želiš prijavit za rad na sudu pa nikako da se javiš.

Ona je dobila otkaz na sudu pa zato se ne može prijavit odnosno ne ispunjava uvjete iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima u državnoj službi.

Tebi neće ništa pisat jer ispunjavao uvjete po pitanju rehabilitacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija