Jump to content

Rad na pola radnog vremena


skalari

Preporučene objave

Pozdrav,

Može li osoba koja je zaposlena u državnoj službi na ugovoru za stalno tražiti od poslodavca/liječnika/invalidske komisije tražiti da se nakon dugotrajnog bolovanja vrati na svoj posao u nepunom radnom vremenu na 4h. Naime, operirana sam 2x (kicma) a radim kao administrator i nisam u mogućnosti 8 h sjediti. Na bolovanju sam trenutno od 15.12.a prije toga sam radila 2 dana (jer me ukocilo) I bila na bolovanju od 30.6. Do 12.12.

Tko u tom slučaju isplaćuje plaću, HZZO i firma u kojoj radim? Ili nemam pravo na ukupni iznos.

Molim vas pomoć jer neznam kome se obratiti za savijet.

Lp

 

uređeno: od skalari
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav,

specijalist  daje mišljenje o vašem zdravstvenom stanju, a zatim specijalist medicine rada procjenjuje možete li obavljati poslove radnog mjesta na koje ste raspoređeni. Ukoliko ne, to je signal poslodavcu, pogotovo ako je utvrđen invaliditet. Ujedno, uvijek se s poslodavcem možete i samoinicijativno probati dogovoriti. Naknadu plaće tokom bolovanja isplaćuje poslodavac do 42 dana, a od 43. dana poslodavac na teret HZZO (70-80% osnovice; ne više od 565,04 EUR).

Prekid bolovanja pa rad tokom samo 2 dana poslodavac može promatrati i u svjetlu štete za njega (s obzirom da je došlo do prekida i obveza isplate naknade plaće se opet vratila na poslodavca), ali mi se u vašem slučaju to ne čini izgledno s obzirom da je s vaše strane doista postojala namjera da radite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija