Jump to content

Otuđenje osobnih stvari


anonimna_građanka

Preporučene objave

Poštovani,

Imali smo u najmu automobil koji smo plaćali u tjednim intervalima. Ugovor je potpisan samo za prvi tjedan, a poslije smo plaćali na aircash (valjda da se izgubi trag transakcije, što li). Sa zadnjom smo uplatom kasnili par dana, čovjek je došao i bez našeg znanja odvezao automobil. 

U autu su ostali neke osobne stvari, medicinska dokumentacija mllj. djeteta i 600 eura. 

Čovjek koji nam je iznajmio auto se ne želi javiti. 

Što učiniti?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovana,

vozilo ste realno držali bez pravne osnove (ugovor istekao) te ako nemate dokaza da je ugovor nastavio važiti, nemate pravno uporište za daljnje korištenje. Naravno, može se tvrditi da sama činjenica što je vlasnik daljnje korištenje dopustio predstavlja osnovu, ali siva zona je velika jer uključuje i vas s obzirom da ste uplate provodili bez ugovora (možda i bez pripadajućih naknada/poreza)... No, jednako tako, oduzimanje vozila ipak iziskuje veću formalnost od ove (pisana opomena i dvije neplaćene rate), ali s obzirom na cjelokupnu nedovoljnu pravnu reguliranost čitavog odnosa, možemo zaključiti da je došlo do propusta s obje strane. Jedini način da dođete do svoje imovine je prijava policiji,a zatim privatna tužba (nije dovoljns vrijednost za postupanje po službenoj dužnosti). Možda za početak da vam neki odvjetnik sastavi pismo koje će se dostaviti tom gospodinu kao AR pošiljka. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija