Jump to content

HRVATSKE ZELJEZNICE, HITNO MOLIM


scavrak

Preporučene objave

Situacija:

Osoba putuje iz Zagreba u Sisak.Kupila je kartu do Siska, no zaboravila je da izlazi u Sisak Capragu. Razlika u cijeni karata (rijec je o studentu sa povlasticom 30%) do Siska odn. S.Capraga je 60 lipa. Na putu od Siska do S.Capraga, ulazi kondukter i policajac, uzima osobi kartu biljezi podatke sa osobne iskaznice. E sad pitanja:

-ne bi li kondukter morao prvo pitati osobu hoce li platiti kartu (u ovom slucaju S-S.C je 7 kuna), kao u svakom slucaju kad osoba nema kartu a kupila bi u od konduktera?

-moze li kondukter uzeti kartu? kakav dokaz osoba ima o tome da je imala ikakvu kartu? ne bi li mogao bilo koji kondukter uzeti pri pregledu makar i ispravnu kartu i napisati kaznu, po tome?

-kolika bi tu trebala biti kazna (da o troskovima umobolnog prekrsajnog postupka koji su oni, btw financirani iz proracuna, voljni pokrenuti) buduci da se radi o 0,60 kuna???

-naravno KAKO SE IZVUCI???

 

Hvala najljepsa!

P.S. molim bez moralnih prodika, naravno da je osoba legalist i da joj je jasno da svi trebaju platiti cijene javnih dobara, ali je osoba cula i za tzv. bagatelna djela i tendenciju nekaznjavanja za 60 lipa, tamo gdje ima pameti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija