Jump to content

Građevinska dozvola


Toto1

Preporučene objave

Poštovani prije 3 godine počeo sam sa rekonstrukcijom moje djedovine po građevinskom projektu i u međuvremenu sam napravio 80% kuće i građevinskih radova sa svim računima i uplatama. Umeđuvremenu građevinska firma je pobjegla sa gradilišta koju sam tužio a takode i nadzor i kad sam našao novu građevinsku firmu da prijave nastavak građenja ustanovili smo da parcela nije formirana i da nije bila otvorena ni građevinska dozvola. Sad sam u iščekivanju provedbe elaborata i nastavka građenja ali me interesira da li mogu dobiti kakvu kaznu zbog neprijavljeno gradilišta kojega sam potpisao izvođaču da ga preda na urbanizam ali on to nikad nije napravio a nadzor nije provjerio. Ima li netko kakav savjet kako da izađem iz ove neugodne situacije Da naponenem čak je sudski vještak došao na kuću i provjerio napravljeno i uplaćeno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Sukladno članku 162. Zakona o gradnji (prekršajne odrebe) Vi jeste u prekršaju. Ali budući Vam do sada nije izlazila na teren Građevinska inspekcija, ja sa ne bih puno zamarao time. Kako navodite da u Vaše ime (dali ste punomoć) nadzor nije prijavio početak građenja, provjerite da li Vam je građevinska dozvola istekla, jer vrijedi tri godine od dana pravomoćnosti iste. Nadalje ukoliko nije istekla, provedite parcelaciju, prijavite početak građenja te sa "novim" nadzorom i izvođačem u toku radova, dogovorite i pripremite dokumentaciju za Uporabnu dozvolu nakon završetka gradnje.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija