Jump to content

Kupnja stana koja je pod ugovorom o doživotnom uzdržavanju


Lončo1

Preporučene objave

Poštovani, 

 

Imam priliku kupiti(stambenim kreditom) stan od  drugog muža moje bake pošto bi mi on prodao stan po nižoj cijeni nego što je tržišna vrijednost samog stana.

E sada,  mene zanima dali se taj proces može provesti u djelo kako na nekretnini (stan u kojem oba trenutno žive) postoji ugovor o doživotno uzdržavanju koji je sklopljen između moje bake kao davatelja uzdržavanja i njenog muža kao primatelja uzdržavanja.

 Stvar je u tome da je sve u dogovoru sa bakom tj ona želi da ja kupim taj stan i ne zanima ju uopće ugovor o doživotnom uzdržavanju. UODU je bio sklopljen između njih kao jamstvo da moja baka nije zakinuta za njihovu zajedničku imovinu u slučaju njegove smrti. Dali se taj Ugovor treba prvo poništiti ili se može nekako staviti članak u sam ugovor da se moja baka slaže sa prodajom nekretnine tj da ne traži svoja prava iz UODO-a (s njenim potpisom u ugovor naravno)

Zanima me još kako napisati u ugovor članak/klauzulu da PRODAVATELJ nekretnine(muž moje bake) ima pravo živjeti u tom istom stanu do njegove smrti. Taj članak bi bio njegovo jamstvo na korištenje nekretnine nakon njene prodaje za što je ja potpuno slažem s time. Čitao sam neke članke o pravu plodouživanja,pravo služnosti. Ne razumijem koji je točan termin korišten u sudskoj praksi.

Hvala unaprijed.

L.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

UODU se odnosi na sve što je u njemu opisano (u pravilu sva imovina primatelja uzdržavanja) tako da bi prodaja stana bila moguća samo nakon izmjene UODU tako da se ta nekretnina izrijekom isključi iz imovine koja će pripasti davatelju uzdržavanja. Nakon toga bi isla kupoprodaja te se u ugovor o kupoprodaji dodaje pravo osobne služnosti stanovanja u korist muža vaše bake.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija