Jump to content

Dioba zemljišta

Ivyx92

Preporučene objave

Poštovani, 

imam problem. Kupujem zemljište koje je u posjedu dvije osobe. Dakle svaka osoba ima 1/2. Nakon diobe zemljišta kupit ću jednu cjelinu od jedne osobe. Oba vlasnika su suglasna i dali su potpis. E sad sam od geodete koji se bavi tom zemljom mjerenjem itd. dobila papir na koji mi se moraju potpisati prvi susjedi, dakle susjed s desne strane i susjed s lijeve. Jedan mi je potpisao, drugi ne želi (ne znam zašto jer sam u korektnim odnosima s njim. Na dobar dan) 

Postoji li mogućnost da se napravi dioba zemljišta bez njegovog potpisa i na koncu da prenesem na svoje ime jednu česticu? 

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...
Dana 24. 04. 2023. u 18:39, Ivyx92 je napisao:

Postoji li mogućnost da se napravi dioba zemljišta bez njegovog potpisa i na koncu da prenesem na svoje ime jednu česticu? 

Postoji, oni kao vlasnici susjednih čestica, potpisuju izvješće o međama. Za osobe ikoje nisu potpisale izvješće o utvrđivanju međa i drugih granica te o novom razgraničenju, elaboratu se prilaže dokaz da su bili pozvani na predočavanje elaborata. 

Ukoliko pokrenu postupak uređenja međa pri nadležnom sudu, onda bi morali sačekati okončanje postupka. 

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija