Jump to content

Elektro infrastruktura - glavni vod


Trapet12

Preporučene objave

Poštovani, 

Na velikom dijelu parcele našeg građevinskog zemljišta planiran je glavni električni vod (oko 8000m2) te je apsolutno onemogućena bilo kakva sadnja ili gradnja objekata na toj parceli. Također ostatak parcele više nije atraktivan za gradnju zbog ogromnog elektoričnog voda koji zauzima 1/3 čestice, po sredini.

Koja su naša prava, odšteta ili nešto drugo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani,

Jeste li provjerili kakva je namjena na vašem građevinskom zemljištu predviđena važećim prostornim planom? Malo je neobično da bi koridor glavnog električnog voda (dalekovod?) bio planiran posred građevinskog zemljišta od 8.000 m2 i zauzimao 1/3 istog. Ako je zaista vaše zemljište situirano u nekoj od planskih zona građevinske namjene s unešenim spomenutim koridorom elektroenergetske građevine, propustili ste dati primjedbu na javnoj raspravi u proceduri donošenja prostornog plana. Sad vam preostaju slijedeće mogućnosti:

Ø  kad će prostorni plan ići u izmjenu da uložite navedenu primjedbu

Ø  kad spomenuta elektroenergetska građevina bude išla u realizaciju da se pokušate dogovoriti s HEPom da otkupi cijelu parcelu,

Ø  ili da ako ne uspije dogovor s HEPom, čekate postupak izvlaštenja u svrhu izgradnje te elektroenergetske građevine, u kojem ćete istaknuti isti zahtjev.

Možete u nadležnom uredu za prostorno uređenje i graditeljstvo zatražiti lokacijsku informaciju s konkretnom namjenom vašeg zemljišta prema prostornom planu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija