Jump to content

Uvid u spis za lokacijsku dozvolu - mogućnost pritužbe


Sentinel558822

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

vlasnik sam stana u zgradi u dijelu Zagreba u kojem se u posljednjim mjesecima intenzivno gradi , nerijetko bez pomnog planiranja u urbanističkom smislu i na način koji narušava kvalitetu života stanovnika (zgrade za stanovanje, urbane vile na susjednim parcelama, bez parkova, igrališta i ostalih zelenih površina, čime grad postaje "zabetoniran" a susjedi u pojedinim zgradama, razmještenima na minimalnim zakonskim udaljenostima, gledaju jedni drugima u privatne prostorije, pošto između pojedinih objekata nisu uređene niti zelene zavjese (drvoredi i sl.).

Trenutno imamo priliku obaviti uvid u spis za izdavanje lokacijske dozvole za zgradu čija je gradnja u planu, a obzirom da se radi o izdavanju lokacijske dozvole za zgradu na - pretpostavljam - zakonski dozvoljenoj minimalnoj udaljenosti od postojeće, ali u isto vrijeme neprihvatljivoj s urbanističkog gledišta, planiramo uložiti pritužbu na izdavanje lokacijske dozvole. 

Molim za informacije, na koji se način ulaže pritužba na izdavanje lokacijske dozvole te što konkretno mogu biti argumenti za utemeljeno osporavanje mogućnosti izdavanja lokacijske dozvole? Postoje li neka iskustva i sudska praksa u ovom pogledu, kakvi mogu biti ishodi?

Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija