Jump to content

Bivši poslodavac radi problem


Kuldoa

Preporučene objave

Dao sam otkaz na prošlom radnom mjestu u kolovozu prošle godine zbog toga što me jedan od nadređenih maltretirao i vrijeđao i nisam to mogao više trpiti. Prilikom odlaska nisam radio probleme i odradio sam otkazni rok kako je dogovoreno. Na nedavnom razgovoru za posao u drugoj firmi sam od jednog člana komisije nakon što me nisu prihvatili u povjerenju doznao da je komisija kontaktirala tog nadređenog s prošlog radnog mjesta da bi me on zatim žestoko popljuvao. Dakle prošli nadređeni mi opstruira traženje novog posla u struci koja je inače prilično suficitarna i nema nas puno, a koji su dublji uzroci odlaska s prošlog radnog mjesta je komisiji bilo nebitno. 

Zanima me krši li taj prošli nadređeni moje pravo osobnosti ili neko drugo pravo i postoje li ovdje bilo kakvi elementi da protiv njega dignem tužbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 minuta, Borbena7 je napisao:

Privatna tužba za kazneno djelo klevete.

Ali kako da to dokažem? Nemam snimku njihovog razgovora, a članica komisije koja mi se povjerila se sigurno neće ići zamjerati svojim šefovima iz komisije ako dođe do suđenja pa priznavati da je bivši poslodavac izjavio to što je izjavio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija