Jump to content

Godišnji odmor/pauze između radnih smjena


Maki321

Preporučene objave

Dobar dan, da ne bih previše duljio, radim u firmi u kojoj se radi 6 dana tjedno te 1 dan slobodan, svi radnici imaju po 20 dana godisnjeg, jel se za 6 radnih dana tjedno zakonski mora omogucit 20 ili 24 dana godisnjeg.

 

Drugo pitanje, startao sam sa poslom 25.07.2022, od toga je proslo 9 mjeseci i 3 dana bez i jednog dana godišnjeg, danas sam pitao šefa kad bi mogao ići te koliko imam dana rekao je 8 dana a računao sam na tih 20 jer u prošlim firmama nakon 6 mjeseci rada se dobije pravo na puni godišnji.

Treće pitanje, znam da je zakonski dozvoljeno da radnik dolazi u smjene sa 8 sati pauze među smjenama, ali uz nadoknađivanje slobodnih dana ili kompenzaciju novca. Mi u firmi ne dobivamo ništa pa me zanima kakva prava realno imamo.

Eto ako bi mi mogli odgovoriti i pojasniti jer sam neuk za ove stvari, jel ovdje postoje kršenja radničkih prava i ako da koje pravne opcije postoje za poduzeti. Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Možda je malo kasno, ali ako se radni tjedan sastoji od 6 dana onda imate pravo na minimalno 24 dana GO-a. Naime, ZOR kaže da svaki radnik ima pravo za svaku kalendarsku godinu pravo na godišnji odmor od najmanje četiri tjedna (znači, ne određuje broj dana već broj tjedana GO-a). Pa kako je kod vas radni tjedan 6 dana onda se računa 4 x 6.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija