Jump to content

Trajanje otkaznog roka


Mido33

Preporučene objave

Pozdrav,

dana 3.5.2023. obavijestio sam poslodavca o davanju otkaza. Početak zaposlenja bio je 1.9.2022., tako da sam na trenutnoj poziciji oko 8 mjeseci. Nadređeni odbija dogovoriti sa mnom zadnji dan rada, kao i dati mi neiskorišteni godišnji odmor u trajanju 11 dana u sklopu otkaznog roka (firma nema politiku isplaćivanja neiskorištenih dana). U ugovoru o radu je navedeno kako su otkazni rokovi definirani prema Zakonu o radu, a rečeno mi je kako me poslodavac ima pravo zadržati mjesec dana otkaznog roka, i još 11 dana neiskorištenog GO.

Moje pitanje glasi je li moguće da je, ukoliko u Ugovoru nije specificirano, trajanje mog otkaznog roka doista 30 dana (poslodavac navodi 5.6.2023.) s obzirom da radim manje od godinu dana, i je li moguće da ga poslodavac prolongira sve do polovice 6. mjeseca kao što je i izjavio s obzirom da nema na koga prenijeti posao.

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkazni rok Vam traje mjesec dana, pa Vam je posljednji radni dan 1.6.2023.  Ako za vrijeme ovog razdoblja ne iskoristite pripadajuće dane godišnjeg odmora, onda Vam poslodavca mora isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor. Nema tu politike poslodavca već stroge zakonske obveze, a bilo kakvo Vaše odricanje od ove naknade je ništetno tj. ne proizvodi pravni učinak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija