Jump to content

Prenamjena poslovnog prostora u stambeni


Pana0810

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

Ovisi iz kojeg starta se krene – visokog ili niskog, odnosno što već postoji od dokumentacije za izdavanje dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine na temelju koje se provodi promjena namjene iz poslovnog u stambeni prostor. Vlasnik postojeće građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline podnosi u nadležnom tijelu graditeljstva zahtjev za izdavanje dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine s prilozima iz članka 152. Zakona o prostornom uređenju (NN 153/13, NN 65/17, NN 114/18, NN 39/19, NN 98/19 i NN 67/23), a postupak se provodi prema propisanoj proceduri u člancima 151 do 156. Zahtjev se može predati i elektroničkim putem, preko sustava edozvole.

Procedura promjene namjene iz poslovnog u stambeni nešto je jednostavnija nego iz stambenog u poslovni, a cijela stvar pada u vodu ako je za promjenu namjene potrebno izvođenje građevinskih radova koji iziskuju izdavanje akta na temelju kojega se može pristupiti građenju, te ako promjena namjene nije predviđena  prostornim planom. Sama dozvola dođe 106,18 € (upravna pristojba), uz eventualni trošak oko promjene tarife iz poslovne u kućnu (HEP, voda). Komunalni doprinos se ne plaća prilikom prenamjene poslovnog u stambeni prostor.

To bi bili osnovni podaci, a za tumačenje provedbe postupka možete se obrati na licu mjesta, u nadležnom uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija