Pana0810 objavljeno: 3. svibanj 2023. Dijeli objavljeno: 3. svibanj 2023. Poštovani,u fazi sam kupnje nekretnine površine 66 kvadrata. No 21 kvadrat je etažirano kao poslovni prostor tebzbig toga ne mogu dici stambeni kredit. Zanima me procedura vraćanja poslovnog prostora u stambeni? Kolko je komplicirano i koliko me to dođe financijski? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Van Gogh odgovoreno: 16. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2023. Ovisi iz kojeg starta se krene – visokog ili niskog, odnosno što već postoji od dokumentacije za izdavanje dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine na temelju koje se provodi promjena namjene iz poslovnog u stambeni prostor. Vlasnik postojeće građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline podnosi u nadležnom tijelu graditeljstva zahtjev za izdavanje dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine s prilozima iz članka 152. Zakona o prostornom uređenju (NN 153/13, NN 65/17, NN 114/18, NN 39/19, NN 98/19 i NN 67/23), a postupak se provodi prema propisanoj proceduri u člancima 151 do 156. Zahtjev se može predati i elektroničkim putem, preko sustava edozvole. Procedura promjene namjene iz poslovnog u stambeni nešto je jednostavnija nego iz stambenog u poslovni, a cijela stvar pada u vodu ako je za promjenu namjene potrebno izvođenje građevinskih radova koji iziskuju izdavanje akta na temelju kojega se može pristupiti građenju, te ako promjena namjene nije predviđena prostornim planom. Sama dozvola dođe 106,18 € (upravna pristojba), uz eventualni trošak oko promjene tarife iz poslovne u kućnu (HEP, voda). Komunalni doprinos se ne plaća prilikom prenamjene poslovnog u stambeni prostor. To bi bili osnovni podaci, a za tumačenje provedbe postupka možete se obrati na licu mjesta, u nadležnom uredu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.