Jump to content

Ostavinska/građevinska dozvola


ivan-zgb

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima. Ispičavam se unaprijed ako je tema već bila. Trebam savjet za slijedeću situaciju, gradim kuću u Zagrebu, sve po PS-u, pravomoćna građevinska od 07.2022, prijevljeno građenje, e-dozvola, koordinatori, voditelji, nadzori, ma sve.....

E sad, naravno, susjedima se ne sviđa da im netko dolazi u ulicu i gradi kuću kada oni tu žive 70 godina i tu je bio nekad voćnjak, a prije dvije godine jedan od tih bisera susjeda mi je prodao građevinsku česticu, ali sad ima amneziju!!! Zovu komunalne redare, građevinsku inspekciju...ali za sada sve prolazi uredno.

Uglavnom, pitanje, jedan od susjeda s kojim graničim nije dobio poziv Ureda za graditeljstvo na pregled projekta(poziv je poslan preminulim ljudima), jer je bila ili je još uvijek u tijeku ostavinska rasprava. Vlasnici te kuće su preminuli i u trenutku slanja poziva ostavinska nije bila provedena i sad se taj nasljednik žali da nije dobilo poziv niti je imao mogućnost prigovora. Da li on ima pravo žalbe, stopiranja gradnje ili nešto? 

uređeno: od ivan-zgb
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , ivan-zgb je napisao:

Da li on ima pravo žalbe, stopiranja gradnje ili nešto? 

U biti ne. Poziv je bio upućen poznatim strankama prema ZK a upravno tijelo ne mora niti može znati jesu li iste pokojne te je li il nije pokrenuta ostavinska i tko su nasljednici. Kako je vjerovatno bio upućen i javni poziv svi zainteresirani s pravnim interesom mogli su se istome odazvati a ako se pozvani ne odazovu građevinska se može izdati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija