Jump to content

Naknada nakon priznate ozljede na radu


PixieDust13

Preporučene objave

Krajem siječnja ove godine došlo je do prometne nezgode (udarilo me motorno vozilo u svojstvu pješaka) pri povratku s posla. Od 25. siječnja sam na bolovanju koje se nije vodilo kao ozljeda na radu do kraja travnja kada je HZZO priznao ozljedu na radu. Krajem travnja dostavljene su nove doznake B0 poslodavcu za razdoblje siječanj-travanj.

Naknada koja mi je isplaćena u svibnju za travanj je cca 200 EUR niža od prosječnih neto isplaćenih plaća za šest mjeseci prije bolovanja, a za razliku koja bi mi trebala biti isplaćena za razdoblje siječanj-ožujak rečeno mi je da će biti isplaćena nakon zaključenja bolovanja. Obzirom da za sada zaključenje bolovanja nije na vidiku molila bih informaciju da li je navedeno zakonito i što mogu napraviti po tom pitanju?

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

U svibnju je poslodavac morao obračunati razlike (ukoliko postoje), ako je zaprimio priznatu ozljedu na radu u vrijeme odnosno prije obračuna plaće, no postoji mogućnost da mu je isto dostavljeno nakon što je izvršio obračun plaće za mjesec travanj u svibnju, pa će to morati napraviti u lipnju. U svakom slučaju ne stoji ovaj dio s isplatom razlike po zaključenju bolovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija