Jump to content

Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj poslanoga računa..


tomidu

Preporučene objave

Poštovani,

Od Tvrtke mjesečno dobivam automatizirani e-mail račun za uslugu koju koristim. Na dnu svakoga e-maila je  sljedeća rečenica iz  "Izjave o odricanju odgovornosti" odnosno "Disclaimer-a":

"Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj ove poruke, odnosno za posljedice koje bi proizašle iz proslijeđenih informacija."

U ovom slučaju "sadržaj ove poruke" i "proslijeđene informacije" odnose se na SADRŽAJ POSLANOGA RAČUNA.

 

 

Inače, Tvrtka nije baš korektna jer je prilikom telefonskog sklapanja ugovora obećavala jedno a zatim prekršila telefonska obećanja i poziva se samo na  dostavljene uvjete korištenja (pisane izrazito malim slovima).  U redu, neka bude. Pravno gledajući, Tvrtka je u pravu.   Također, sam račun i iznose računa uopće ne osporavam i smatram da se korištenje usluge uvijek treba plaćati. Međutim želim skrenuti pozornost Tvrtci da i oni trebaju "čitati mala slova" iz disclaimer-a te Vas ovim putem molim za odgovore na sljedeća  pitanja ( a temeljem kojih bih razmislio o daljnjim postupanjima): 

 

1. Da li je disclaimer pravno obvezujući (i za koga - pošiljatelja/primatelja) ?

2. Tko je u ovom sluačju odgovoran za sadržaj poslanoga računa ? 

3. Da li je u ovom slučaju  izraz "Tvrtka ne preuzima odgovornost" pravno istovjetan  sa "Tvrtka nije odgovorna"  ? Molio bih Vas i objašenjenje ako je odgovor NE. 

4. Ako je odgovor na pitanje 3. DA - koje su daljnje pravne posljedice za proizašlu tvrdnju  "Tvrtka nije odgovorna za sadržaj poslanoga računa"   -ako može molim Vas objašnjenje. 

5. Da li se takav račun automatski smatra vjerodostojnom ispravom (odnosno da li se takav račun automatski tretira kao vjerodostojna isprava sukladno "Ovršnom zakonu") ?

6. Da li  ima smisla i/ili valjane pravne podloge  da se takav račun osporava kao vjerodostojna isprava ? Naime, poslani račun   od strane Tvrtke za čiji sadržaj sama Tvrtka tvrdi da ne preuzima odgovornost (nije odgovorna?)  djeluje mi izrazito sumnjivo, liči na prijevaru te demonstrira izrazito neodgovorno poslovanje Tvrtke. Npr. ako je u računu  naveden IBAN neke druge tvrtke, platim taj račun i naknadno Tvrtka me ovrši - i kroz svu tu neugodnu situaciju morao bih prolaziti a sve uslijed greške Tvrtke. Ne, ovaj potencijalni primjer nije nategnuta situacija - temeljem moga iskustva s Tvrtkom dešavale su se i gore/nevjerojatnije stvari. 

7. Navedeni disclaimer nalazi se i u odgovorima na prigovor-e/upite Službe za korisnike Tvrtke i Službenika za zaštitu osobnih podataka Tvrtke -  kako tumačiti primljene odgovore ako Tvrtka  putem disclaimera tvrdi da ne preuzima odgovornost za pružene odgovore? Da li to znači da Tvrtka uopće nije pružila odgovor ? 

 

U svakom slučaju, čestitke Tvrtki za transparentno, otvoreno, hrabro i istinito priznavanje žalosne istine da Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj maila kojega sama stvara.   

 

Unaprijed hvala na odgovorima. 

PS. Računi mi stižu samo preko e-maila tj. nisam aktivirao druge kanale putem kojih bih bio obavješten o računima.

 

 

 

 

uređeno: od tomidu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija