Jump to content

zakrčen put do podruma


arula

Preporučene objave

poštovanje svima,

radi se o situaciji u manjoj stambenoj jednokatnoj zgradi s 4 stana (u jednom stanarka ne živi permanentno no dolazi praktički svaki dan zalit cvijeće i sl., održavat stan, koji je na prvom katu kao i moj).

predstavnika stanara, kućnog reda, pričuve i sl. nema.

problem je u tome što je jedna stanarka nakon smrti nevjenčanog muža zakrčila prolaz smećem ("nepotrebnim stvarima za koje nema mjesta u stanu" *) do mog podruma koji će se za cca dva tjedna početi koristiti na dnevnoj bazi zbog potreba građevinskih adaptacija i spremanja bicikla. zamoljena je da to smeće ukloni, jer se zaista radi o smeću kojeg se ona "mentalno" nije sposobna riješit i time mi se onemogućava nesmetani prolaz do vlastitog podruma; ona je to odbila učiniti. ona ima i svoj manji podrum koji je isto tako krcat raznoraznim smećem.

* dodao bih da je prostoriju ispod moje (ja sam na na prvom katu) isto tako napunila raznim smećem (po pričama treće stanarke koja tu živi permanentno) i poprilično sam siguran da zbog toga imam problema s žoharima i mravima u tom dijelu stana - svjestan sam da je to teško iili nemoguće dokazati

i još dodatna stvar - na zajedničkom prostoru, tj. između donja dva stana, je stavila nekakvu crnu vreću smeća neželjene odjeće (kolko se može vidit, nisam nikad gledao što je točno unutra, no vreća je poderana na par strana pa se vidi roba), što isto tako limitira kretanje / prijenos građevinskog materijala budući da sam u procesu adaptacije/renovacije stana).

meni se ne čini normalnime "izlaziti njoj u susret" na način da svaki put kad hoću do svog podruma moram izvadit van svo to smeće, otić u podrum, "obavit" što imam, pa onda to opet vraćat nazad; kao niti pazit kako se kretati zbog te vreće koja je na zajedničkom dijelu te onemogućavati majstorima prijenos materijala.

što napraviti u takvoj situaciji?

unaprijed zahvalan na svim odgovorima.

uređeno: od arula
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , arula je napisao:

što napraviti u takvoj situaciji?

Dio puteva koje navodite su i požarni/evakuacijski te možete odatle početi - prijava vatrogascima koji obave uviđaj i izdaju rješenje.

Pogledajte ovdje https://vatrogasci.zagreb.hr/default.aspx?id=1253 - vanjski putevi su ključni, ali i veći dio stubišta ulazi u istu kategoriju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. naveo sam da jedna sustanarka ne živi tu permanentno + nema svoju prostoriju u podrumu (ima u dvorištu šupu) pa u isti niti nema potrebe ulaziti.

treća, koja živi stan do njenoga u prizemlju, ju "tolerira", jer ta problematična dana staža u životu nema (nije ni "stara toliko", možda 60ak god) i živi od braniteljske mirovine pokojnog nevjenčanog muža (ono, praktički nema niti za kruh, a velika gospođa živi na visokoj nozi, tipa rate od 700kn / 100tinjak eur mj samo za plin).

njih dvije su praktički godinama živile same u zgradi, budući da je i moj/naš stan bio prazan; roditelji žive u kući na drugom kraju grada a ja sam godinama živio van Zagreba i vratio se kad je počela pandemija pa sam se uselio u stan - tako da su njih dvije našle nekakvi zajednički jezik da se tak izrazim. čak joj nekad daje "sitne" novce i hranu koju joj ostavlja na toj vreći odjeće na stubištu, zajedničkom prolazu između njihovih stanova.

također su od dvorišta napravile kompletnu katastrofu, bacaju kruh, jabuke i ostatke hrane "za hranit ptice" - vrapčići nisu problem, no problem su golubovi od kojih je dobar dio dvorišta pun izmeta + se skupljaju štakori na hranu. posadile su, kao "slučajno" i drvo koje je jako visoko naraslo i korijenjem dignulo dvorišne ploče te gotovo probilo u kanalizaciju i u podrum (drvo sam ja posjekao, mislim, platio sam ljude da to odrade. stanarka koja tu ne živi je sudjelovala u troškovima, kao i ova "normalnija", no ta problematična je odbila pokriti svoj dio).

zvao sam i komunalno oko problema s pticama i štakorima u dvorištu, no oni su rekli da ne mogu nikaj napravit budući da se ne radi o javnoj površini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. ubraja li se u udio nekretnine isključivo kvadratura stana u zagradi ili npr i šupa u dvorištu ili možda čitav ograđeni prostor zgrade? jedan dio je svakako zajednički, na drugom svaki od 4 vlasnika stana ima i prostor na kojem je izgrađena šupa (točnije 3 šupe, jer ova "problematična" nikad, točnije njen pokojni muž, nikad nisu izgradili šupu) ?

uređeno: od arula
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija