Jump to content

Nepošteni ugovori / trgovačke prakse - online pozajmice


miladin

Preporučene objave

Pozdrav ekipa,

iz mojih bivših postova se vidi da se borim s ovim lihvarima, ali i samim sobom već godinama.

Zanima me postoji li kakva sudska praksa vezano za zaštitu potrošača na koju bi se ovršenik / tuženik mogao pozvati kako bi se razmotrili stavci ugovora koje nude agencije za brze zajmove, tipa evocash, cash expert itd. da ih ne navodim sada sve i ne reklamiram besplatno.

 

Postoji li kakav slučaj u hrvatskoj gdje je sud presudio u korist potrošača / dužnika kad su u pitanju ovakve agencije / firme.

Malo sam se savjetovao oko ovoga, pa sam dobio ovo objašnjenje gdje bi osoba gore navedena se mogla pozvati na neke zakone koje štite potrošače u Hrvatskoj:

 

  1. Nepoštene odredbe u ugovorima: Zakon zabranjuje nepoštene odredbe u ugovorima i zahtijeva da uvjeti i odredbe budu jasni, transparentni i lako razumljivi potrošačima. Ova odredba ima za cilj spriječiti tvrtke da skrivaju skrivene naknade ili troškove u ugovorima.

  2. Nepoštene trgovačke prakse: Zakon također regulira nepoštene trgovačke prakse, uključujući zavaravajuće ili agresivne prakse koje bi mogle prevariti ili iskorištavati potrošače. Ova odredba ima za cilj zaštititi potrošače od zavaravajućeg oglašavanja ili prodajnih taktika.

  3. Prava potrošača u ugovorima na daljinu: Zakon osigurava posebna prava potrošačima u ugovorima na daljinu, to jest ugovorima koji se sklapaju bez istovremene fizičke prisutnosti potrošača i trgovca. Ta prava uključuju pravo na primanje jasnih informacija o uvjetima ugovora, pravo na odustajanje od ugovora u određenom roku i zaštitu od neželjenih usluga.

 

@Borbena7 vas ću tagirati jer ste VIP na ovom forumu i vjerojatno možete dati mišljenje ovako iz glave, ali me također zanima mišljenje / iskustva drugih ljudi ako su prošli kroz pakao ovrha, pozajmica koje pružaju fishy i / ili strane firme i slično, ili su generalno u ovoj sferi zakona / prava / prakse.

 

Naravno, nadam se da ću dobiti 0 odgovora ili par odgovora tipa " potpisao / la si šta si pročitao, šta se sad kriviš" i slične.
Ipak, zanimaju me druga mišljenja ako ista postoje.

 

uređeno: od miladin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija