Jump to content

Povratak djelatnice na pola radnog vremena


2672ivana

Preporučene objave

Poštovani,

 molim ako netko zna odgovor na  sljedeće pitanje.

Naime voditelj sam računovodstva u javnom poduzeću, radnica koja je bila zaposlena na blagajni poduzeća ( radno vrijeme blagajne je od 7.00-15.00 sati) otišla je na porodiljni dopust jer je rodila treće djete. Time ima pravo korištenja porodiljnog dopusta 3 godine. Na njezino radno mjesto primljena je nova radnica kojoj u Ugovoru o radu stoji da radi do povratka djelatnice. Međutim radnica koja je na porodiljnom dopustu bila godinu dana, sada je izrazila želju da bi se vratila raditi na pola radnog vremena (4 sata). Zbog prirode posla , rad na blagajni s novcem i strankama, nemoguće je da radnica taj posao radi samo pola radnog vremena. Imate li savjet što učiniti po tom pitanju ?

uređeno: od Borbena7
Naslov - velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Povratak djelatnice na pola radnog vremena
prije 8 sati , 2672ivana je napisao:

Zbog prirode posla , rad na blagajni s novcem i strankama, nemoguće je da radnica taj posao radi samo pola radnog vremena. Imate li savjet što učiniti po tom pitanju ?

Poštovana,

možete radnici koja bi se vratila na pola rv ponuditi aneks ugovora o radu kojim ćete joj promijeniti radno mjesto (na neko na kojemu je moguće raditi na pola rv), a ako ga odbije potpisati nudite istu stvar u obliku otkaza ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu - ako radnica odbije, ide redovni otkaz. Ukoliko nemate drugo radno mjesto na kojem je moguć rad na pola rv onda vam preostaje samo otkaz. Možete prethodno razgovarati s radnicom jer se možda predomisli i ostane na rodiljnom dopustu nakon što sazna da rad na pola rv na njenom radnom mjestu nije moguć.

Sve predložene varijante su moguće tek nakon što se radnica vrati s rodiljnog dopusta; pripazite s otkazom (ako do njega dođe) jer ga ne možete dati prije isteka 15 dana od povratka s rodiljnog dopusta.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 17. 05. 2023. u 9:12, 2672ivana je napisao:

Međutim radnica koja je na porodiljnom dopustu bila godinu dana, sada je izrazila želju da bi se vratila raditi na pola radnog vremena (4 sata)

Da li ovo traži na temelju nalaza i mišljenja nadležnog tijela vještačenja prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija