Jump to content

Pravo na isplatu otpremnine - Zakon o radu


Tempe

Preporučene objave

Radim u privatnoj tvrtki koja će s obzirom na smanjenu količinu posla davati poslovno uvjetovane otkaze. Naša šefica računovodstva tvrdi da s obzirom da nemamo Pravilnik o radu niti Kolektivni Ugovor, prema samom Zakonu o radu poslodavac nije u obvezi isplatiti otpreminu. Tvrtka ima 8 zaposlenih pa nismo dužni imati Pravilnik. Također napominjem da imam 8 godina neprekinutog radnog staža u toj tvrtki. Zanima me dali je poslodavac obvezan isplatiti otpremninu prema Zakonu o radu ako je riječ o poslovno uvjetovanom otkazu i neprekinutom radnom stažu od 8 godina u istoj tvrtki.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slobodno recite šefici računovodstva da priča bajke nekom drugome.

Kada poslodavac otkazujete ugovor o radu, osim ako otkaz nije uvjetovan ponašanjem radnika (što nije Vaš slučaj), dužan je po sili Zakona o radu (čl. 126.) svakom radniku koji ima kod njega neprekidni rad od minimalno 2. godine isplatiti otpremninu. 

I pazite što će Vam se ponuditi na potpis, odnosno ništa ne morate odmah i sada potpisati, već tražite par dana za konzultacije sa "odvjetnikom".

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija