Jump to content

Kako se osloboditi svjedočenja?


Ina83

Preporučene objave

Pozdrav, molim za pomoć, kolegica ima sljedeći problem:

 

 

Prije 10-ak godina radila sam u banci na predradnjama za fizičke osobe za odobravanju kredita. Već 10-ak godina ne radim na tom poslu niti uopće u sektoru bankarstva.

Trenutno banka ima više parnica u kojima je tužena zbog kredita u švicarskim francima.

Banka me redovito predlaže kao svjedoka u tim postupcima jer sam sudjelovala u tim postupcima, ali ja se zbog proteka vremena uopće ne sjećam više ničega u vezi toga.

Također je bilo slučajeva gdje su tužitelji rekli da uopće sa mnom nisu razgovarali u vezi kredita.

Onda me sud pita par općenitih pitanja u vezi sklapanja takvih ugovora i naravno ne mogu precizno odgovoriti jer se ne sjećam.

Problem je što su ti pozivi za rasprave česti i svako malo moram izostati s posla zbog toga i, naravno, poslodavac negoduje zbog toga jer mi je posao održavati sastanke s klijentima u drugim gradovima zbog čega sam stalno na putu.

Pokušala sam tražiti od banke da me više ne pozivaju jer imaju svojih djelatnika koji još uvijek rada, a radili su i dok sam ja radila tamo pa i oni mogu općenito reći koja je procedura kod sklapanja takvih ugovora, ali banku to ne zanima i dalje me stavlja na popis svjedoka.

 

Kako se osloboditi svjedočenja ili nekako prisiliti banku da me više ne stavljaju na popis? Sud mi ne prihvaća troškove za pristup ročištu jer npr. imam ENC pa ne mogu opravdati putne troškove, a za izostanak s posla kažu da to treba poslodavac meni nadoknaditi, a poslodavac mi za to da neplaćeni dopust.

Mogu li banku tužiti zbog izgubljene zarade ili tražiti neku naknadu zbog bilo čega - maltretiranja?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka Vas predlaže, ali sud je taj koji Vas poziva. Pokušajte se po zaprimljenom pozivu za ročište, pisanim putem (podneskom) očitovati sud i to na način da unaprijed opravdavate svoj izostanak sa ročišta iz razloga koje ste ovdje naveli. Stavite naglasak na to da ste kao predloženi svjedok potpuno nebitni za sudski postupak i da se sa Vašim pozivanjem rade samo dodatni i nepotrebni troškovi za koje se već u ovoj fazi postupka zna da su takvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što se sud obraća Vama, tako se i Vi imate pravo obratiti sudu. Nije ni sudu u interesu saslušavati svjedoka koji nema baš nikakvih korisnih saznanja za sami postupak. Čisti gubitka vremena i dodatni nepotrebni trošak. Bit svjedočenja je daleko iznad toga. Probajte, košta Vas nešto vremena, truda i poštarine, a kasnije se može koristiti kao primjerak i u ostalim postupcima kojih će nažalost još biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija