Jump to content

Dozvole


Kravudin

Preporučene objave

Postovani, sto vise citam o dozvolama, glavnom projektima, pomocnim zgradama, sve vise se osjecam nesigurno. 

Zelimi da se selim u staru djedinu kucu u Lici blizu Gospica. Imao bih malo sume u nekom brdu, nesto malo livada i oranica i vocjnaka. Kuca je mala i nema nikakvih pomocnih zgrada (stala je upisana ali ne postoji). Ja bih voleo da drzim razne zivotinje. Od svega malo, zato sto mi ne trebaju za zivot (radim online) nego zato sto volim imati zivotinje oko sebe. To bi mozda izgledalo ovako, da imam 10 Kokosiu, dvije ili tri svinje, u sumi nekoliko planinskih koza, na Livadama dva tri Konja i Magarca.... Sad se pitam, da li je to uopste mogice, ili za svaku sitnicu trebam neke glavne projekte, gradjevinske dozvole, firme koje bi mi gradile te projekte itd... to bi za mene bilo neizvodlivo. Pitam se, da li mogu sagraditi malu stalicu o drveta za 5 koza u mojoj sumici, kokosinjac, stalicu za 3 svinje, drvenu verandu oko kuce, ili sve to nije moguce bez da pazim na 15 razlicitih pravilnika? Naravno da je veca stala za Konje malo komplikovanja. Ali pitam se, da li to treba da radi gradjevinska firma, ili mogu pokupiti dva rodjaka koji stalno pomazu na gradilistima, da zajedno sagradimo stalu? Imam dojam, da nista vise ne znam. Moze li mi neko pomoci sortirati sto sam procitao u pravnicima? Kako bi moj plan u praksi izgledao? Nekako sam mislio, da se mogu smjestiti u mamin rodni kraj da pocnem opusteniji zivot, ali sad mi izgleda sve manje izvodljivo. 

Ne znam da li je bitno, ali vocnjak us zucu i prve dvije livade (5000m² ukupno) su u gradjevinskoj zoni. Sve drugo nije.

LP

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Dozvole

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija