Jump to content

Zatvoren obrt - dokazi za pomoć države u vrijeme covida


TexWiller

Preporučene objave

Poštovani, 

otac je imao obrt koji je za vrijeme covid19 od države dobio pomoć za zaposlene za 2 mjeseca (cca oko 40.000 kn). Tražilo se 'brdo' papira, raznih dokaza.

U međuvremenu, obrt je uredno zatvoren, bez kune duga, svi papiri uredni, otac odlazi u mirovinu. Nedugo nakon toga otac iznenada umire.  

Brat ima svoj d.o.o.

Sad država traži dokaze da su ti dobiveni novci stvarno i isplaćeni za plaće radnicima ( što je koliko sam shvatio već jednom i dokazano). Danas bratu dolazi  prijetnja ovrhom od 6.000 EUR.a pošto je nasljednik (ja sam se odrekao nasljedstva u korist majke i brata) ako ne dostave te papire. Niti brat ni mama nisu nikad bili pravni zastupnici tatinog obrta. OIB je ugašen, žiga više nema, knjigovotkinja je odavno u mirovini, pristup za int.bankarstvo ukinuto, nemaju niti pristup e-mailu od obrta!

Mama je koliko se sjeća, kad god bi se slao bilo kakav obrazac preko online aplikacija, sve 'crvenjelo' ako podaci ne bi štimali.  Kako da to sad oni dokažu da država sve te podatke već ima? Nego traže od brata i mame da to dokažu za preminulu osobu? Niti banka niti Fina to ne mogu/ne bi smjeli dati. Sad postoji opasnost da se pokrene ovrha. Čak su mami slali neke obrasce da popuni, što nije htjela, a niti smjela, jer nema veze s zatvorenim obrtom.

Molim pomoć, kako postupiti? Da li je najbolje da se angažira neki odvjetnik koji bi to preuzeo!? jer sama usmena rasprava s nekim na šalteru i honicima raznih zavoda ništa neće promjeniti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , TexWiller je napisao:

Niti banka niti Fina to ne mogu/ne bi smjeli dati.

Znate ili mislite?

JOPPD obrasci i izvadci prometa po računu su dokaz tome. JOPPD obrasce morate imati kod sebe među dokumentacijom. Ukoliko ih nemate, javite se ljudima koje su isplaćivane plaće jer ih oni mogu skinuti s ePorezne. Izvatke prometa morat ćete tražiti od banke osim ako i njih nemate negdje među dokumentacijom jer su podloga za knjiženje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija