Mihajlo90 objavljeno: 17. srpanj 2023. objavljeno: 17. srpanj 2023. (uređeno) Poštovani, kupio sam motorno vozilo od sina vlasnika koji je preminuo. Vozilo ne mogu prepisati bez ugovora o nasljeđivanju. Dali ja taj ugovor mogu izvaditi u sudu ili sl. ako ga on nema? Unaprijed hvala! uređeno: 17. srpanj 2023. od Mihajlo90 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 18. srpanj 2023. odgovoreno: 18. srpanj 2023. Valjda mislite na rješenje o nasljeđivanju? Ako je tako, isto kao osoba od pravnog interesa možete zatražiti pri nadležnom Općinskom sudu. Citiraj
Mihajlo90 odgovoreno: 18. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 18. srpanj 2023. prije 2 sati , Borbena7 je napisao: Valjda mislite na rješenje o nasljeđivanju? Ako je tako, isto kao osoba od pravnog interesa možete zatražiti pri nadležnom Općinskom sudu. Da, tako je, to mi treba. Koji je postupak pri zatraživanju tog dokumenta? Kome se obraćam prvo i na koji način? Unaprijed hvala! Citiraj
čudo odgovoreno: 18. srpanj 2023. odgovoreno: 18. srpanj 2023. U ostavinskoj pisarnici nadležnog Općinskog suda, zatražite ovjerenu kopiju Rješenja o nasljeđivanju Borbena7 1 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 19. srpanj 2023. odgovoreno: 19. srpanj 2023. Provjerite na stranicama suda, da li imaju posebno propisanu proceduru za izdavanje ovjerene kopije Rješenja o nasljeđivanju. Citiraj
Mihajlo90 odgovoreno: 19. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 19. srpanj 2023. Zvao sam pisarnicu suda i navodno da kopiju može zatražiti samo nasljednik? Dali je to istina jer se prodavač oglušuje na bilo kakva postupanja po tom pitanju? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 20. srpanj 2023. odgovoreno: 20. srpanj 2023. Dana 19. 07. 2023. u 23:04, Mihajlo90 je napisao: Zvao sam pisarnicu suda i navodno da kopiju može zatražiti samo nasljednik? Može je tražiti i ima je pravo dobiti baš svaka osoba koja ima za to opravdani pravni interes. Vi ste takva osoba, jer Vam je rješenje o nasljeđivanju potrebno radi dokazivanja, odnosno upisa prava vlasništva za to motorno vozilo. Dana 19. 07. 2023. u 23:04, Mihajlo90 je napisao: Dali je to istina jer se prodavač oglušuje na bilo kakva postupanja po tom pitanju? Ne, odgovor koji ste dobili nije potpuno točan. Citiraj
Mihajlo90 odgovoreno: 21. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 21. srpanj 2023. Hvala ti punoo, dali ima negdje neka špranca ili sl. kako da napišem tu zamolbu? Možda glupo pitanje ali nisam pravne struke 😁 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 21. srpanj 2023. odgovoreno: 21. srpanj 2023. Napišete zahtjev za dostavu ovjerene kopije pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, jer kao stranka imate opravdani pravni interes, a to je upis prava vlasništva na motornom vozilu koje je pripadalo pokojniku, a čemu u prilog dostavljate im i kopiju ugovora s kojim raspolažete. čudo 1 Citiraj
Mihajlo90 odgovoreno: 21. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 21. srpanj 2023. Hvalaaa, dali se treba možda na neki članak zakona pozvati? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 21. srpanj 2023. odgovoreno: 21. srpanj 2023. prije 7 minuta, Mihajlo90 je napisao: Hvalaaa, dali se treba možda na neki članak zakona pozvati? Ne, sasvim je dovoljno ovo što sam navela. Jedino možete pogledati na stranicama suda, da li imaju nekakvu posebnu proceduru kao npr. ovaj sud. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.