Apartment objavljeno: 9. kolovoz 2023. objavljeno: 9. kolovoz 2023. Poštovani, Možete li mi dati pravni savjet po pitanju nužnog dijela? Naime, nakon smrti očuha, moja mama i moja polusestra su njegove nasljednice zajedno sa njegovim kćerkama iz prvog braka (s kojima nikada nije bio u dobrim odnosima). Radi se o kući koju je moja mama gradila skupa s njim. Godinu dana nakon njegove smrti umire i mama, te sada su njegove kćerke dobile po 1/12 cijele kuće svaka (oporuka je priznata te su dobile samo nužni dio a ne dječji). Zanima me mogu li nasljednice nužnog dijela na temelju Rješenja o nasljedstvu useliti u kuću (koju koristim ja kao nasljednik svoje majke), birati sobe koje žele i sl. ili samo mogu tražiti isplatu odnosno nikada se ne dogovoriti za iznos? Puno hvala na odgovoru! Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 9. kolovoz 2023. odgovoreno: 9. kolovoz 2023. Mogu, jer se njihovo vlasništvo idealnog dijela nekretnine ne razlikuje po pravima i obvezama od vlasništva ostalih suvlasnika. čudo i Crnimrav 2 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.